Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

"Καταδίκη – καταγγελία κυβερνητικής πολιτικής για την διάλυση της ΕΡΤ", του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΝΑ ( Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου)


Καταδίκη – καταγγελία κυβερνητικής πολιτικής για την διάλυση της ΕΡΤ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΝΑ ( Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου) καταδικάζει την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ και την χρήση χημικών ενάντια στους εργαζόμενους καθώς και την προσαγωγή συνδικαλιστών της ΠΟΣΠΕΡΤ στην αστυνομία.

Καταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για την επιβολή του δόγματος “Νόμος και Τάξη”, την ώρα μάλιστα που η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία έβαλαν λουκέτο στην ΕΡΤ είναι άκυρη αφού δεν επικυρώθηκε από την βουλή εντός την προβλεπόμενης προθεσμίας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους απολυμένους της ΕΡΤ και τους καλούμε να μην φοβηθούν, να οργανώσουν την πάλη τους και την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που στέλνει αυτούς στην ανεργία και την ενημέρωση – ψυχαγωγία στους μεγαλοεργολάβους .
Η δεύτερη πράξη του κυβερνητικού πραξικοπήματος για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα, της 7ης Νοεμβρίου με την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, συνέπεσε (;) με την ψήφιση στη Βουλή, από την συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, του σκανδαλώδους νόμου-δώρου της κυβέρνησης προς τους καναλάρχες - εργολάβους, με τον οποίο τους παραχωρούνται, δωρεάν, οι ψηφιακές άδειες! Έτσι, σε συνδυασμό με την “παραχώρηση” του φορέα των ψηφιακών συχνοτήτων στην ιδιωτική DIGEA , δηλαδή τον συνεταιρισμό των ίδιων εργολάβων, αποκαλύπτεται πλήρως για ποιών τα συμφέροντα δουλεύει η συγκυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ.
Μετά την υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση, την πρόνοια , το νερό, το περιβάλλον, το ρεύμα, τις επικοινωνίες που παραδίδονται στους ιδιώτες, δέχεται βάρβαρη επίθεση και η δημόσια ενημέρωση, με τρόπο μάλιστα που αποκαλύπτει ότι τα όρια της σημερινής δημοκρατίας οριοθετούνται από τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Υλοποιείται, έτσι, σταδιακά και συνολικά η διάλυση κάθε δημόσιας παροχής και υπηρεσίας κοινωνικού χαρακτήρα υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, οι μαζικές απολύσεις και η επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα παντού.

Ζητάμε άμεσα :
  1. Την απομάκρυνση των ΜΑΤ από το κτήριο της ΕΡΤ
  2. Την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που έβαλε λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και απέλυσε όλους τους εργαζόμενους
  3. Την επαναλειτουργία της κρατικής Ραδιοτηλεόρασης με συνθήκες που να επιτρέπουν απρόσκοπτα την αντικειμενική ενημέρωση του λαού.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους και τα σωματεία της Σύρου να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης προς στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής, το Σάββατο 9 Νοέμβρη στις 11.00 στην Πλ. Μιαούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου