Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για τις απλήρωτες καθαρίστριες / ες



Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων
του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου,
του 3ου Δημοτικού Σχολείου 
και 3ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης





Όλοι οι γονείς γνωρίζουμε πώς είναι να βλέπεις το οικογενειακό εισόδημα να καρατομείται, να χάνεις τη δουλειά σου, να δουλεύεις απλήρωτος, να πρέπει να νιώθεις και τυχερός που αμείβεσαι με 330 € μεικτά τον μήνα και να φοβάσαι να ζητήσεις τα δεδουλευμένα σου, «γιατί υπάρχουν και άλλοι που περιμένουν για μια τέτοια θέση…».


Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, αντιλαμβανόμαστε το μαρτύριο που ζουν οι καθαριστές και οι καθαρίστριες των σχολείων τους τελευταίους μήνες. Φροντίζουν και καθαρίζουν τις σχολικές μονάδες, εξασφαλίζοντας την υγεία των παιδιών μας με μεράκι και έννοια, αλλά έως και σήμερα ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ!

Τα τελευταία χρόνια ζούμε την απόλυτη εξόντωση ως πολίτες και εργαζόμενοι. Βλέπουμε την Υγεία και την Παιδεία να διαλύονται, αλλά και όποια υπηρεσία παρέχεται σε αυτούς τους τομείς (…και σε πολλούς άλλους) να βασίζεται στο φιλότιμο των εργαζόμενων. Αρκετά!

Συντασσόμαστε με το σύλλογο Δασκάλων και τους άλλους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και απαιτούμε οι καθαριστές και οι καθαρίστριες των σχολείων να πληρωθούν ΑΜΕΣΑ.

Η εργασία που πληρώνεται με ευχαριστίες και συγκατάβαση είναι δουλεία. Δεν αποδεχόμαστε συνθήκες δουλείας για τους ανθρώπους που φροντίζουν τα παιδιά μας. Δεν αποδεχόμαστε συνθήκες δουλείας για κανέναν.

1 σχόλιο:

  1. http://www.cycladitis.gr/index.php/component/k2/item/1208-syllogos-goneon-d-s-poseidonias-to-voithitiko-prosopiko-ton-sxoleion-tha-kanei-xristoygenna

    ΑπάντησηΔιαγραφή