Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΕΛΜΕ Α' ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Για την απεργία στις 7 Φεβρουαρίου


ΕΛΜΕ Α ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Στις 7 Φεβρουαρίου οι καθηγητές απεργούμε αφού την ίδια μέρα εκδικάζεται στο ΣΤΕ η υπόθεση της διαθεσιμότητας των συναδέλφων τους οποίους η κυβέρνηση αποφάσισε τον περασμένο Ιούλιο να πετάξει έξω από τα σχολεία, καταργώντας μέσα σε μια νύχτα 52 ειδικότητες της τεχνικής εκπαίδευσης. Σε λίγες μέρες από σήμερα τουλάχιστον 450 από αυτούς μαζί με χιλιάδες ακόμα εργαζομένους του Δημόσιου τομέα (δήμοι, υγεία) θα οδηγηθούν στην απόλυση.




Αυτή η απεργία δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα αλλά πρέπει να γίνει αφετηρία εργατικών αγώνων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που συνθλίβουν τις ζωές μας. Στην εκπαίδευση ετοιμάζουν νέες περικοπές στη χρηματοδότηση, νέες απολύσεις, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, τμήματα με περισσότερους από 30 μαθητές, ενώ με το νέο λύκειο που σχεδίασαν και υλοποιούν πολλοί μαθητές θα βρεθούν εκτός Λυκείου είτε εγκαταλείποντας το, είτε οδηγούμενοι στους νέους θεσμούς μη τυπικής μεταγυμνασιακής εκπαίδευσης (ΣΕΚ, ΙΕΚ) που δημιούργησε η κυβέρνηση για να παράγεται φθηνό και αμόρφωτο εργατικό δυναμικό, κατάλληλο να υπηρετήσει την κερδοφορία του κεφαλαίου. Στο ίδιο πλαίσιο με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς τη συμμετοχή των μαχόμενων εκπαιδευτικών διαμορφώνονται νέα αναλυτικά προγράμματα, τα οποία αδυνατούν να δώσουν βασικές γνώσεις για τη συγκρότηση ουσιαστικής μόρφωσης των μαθητών, αλλά εξυπηρετούν την ανάγκη μετάδοσης βραχυπρόθεσμων δεξιοτήτων, ενώ με το μηχανισμό της αξιολόγησης προωθείται το σχολείο της αγοράς και επιχειρείται να διαμορφωθεί ένας νέο τύπος εκπαιδευτικού πειθήνιος και κρατικά ελεγχόμενος.
Ταυτόχρονα με το υπό διαμόρφωση Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, η κυβέρνηση υποβαθμίζει το απολυτήριο Λυκείου, γενικού και επαγγελματικού, δημιουργώντας ένα χώρο μεταξύ Λυκείου και πανεπιστημίου που τον κάνει δώρο στο κεφάλαιο. Ένα πεδίο αποκαθαρμένο από οποιοδήποτε τίτλο που παρέχεται από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, παρθένο έδαφος για νέες δομές κολεγιακές, ή άλλου τύπου που θα ανοίξουν τις πόρτες τους, επί χρήμασι, στους τεράστιους πληθυσμούς μαθητών που θα πετιούνται έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση ή σε ένα περιπλανώμενο δυναμικό μετά το λύκειο.
        Την ίδια στιγμή διαλύουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη, ετοιμάζονται να περικόψουν περισσότερο τις συντάξεις διαλύοντας την κοινωνική ασφάλιση ενώ τα εργασιακά δικαιώματα έχουν ισοπεδωθεί πλήρως. Μόνος δρόμος απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου είναι η παλλαϊκή αντίσταση και η κλιμάκωση των αγώνων σε συντονισμό με όλους τους άλλους εργαζόμενους.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ώρα 12.30

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΟΜΗΡΟΥ)


ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου