Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Συμπαράσταση στον αγώνα αξιοπρέπειας του κρατούμενου Ν. Ρωμανού, από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου


Θέμα: Συμπαράσταση στον αγώνα 

αξιοπρέπειας του κρατούμενου Ν. Ρωμανού.

To Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον κρατούμενο Ν. Ρωμανό, στον αγώνα που δίνει για την αξιοπρέπεια και τη ζωή του.




Ο Ν. Ρωμανός, βρίσκεται σε απεργία πείνας πάνω από εικοσιπέντε (25) ημέρες γιατί του στερείται, στην πράξη, το δικαίωμα της παρακολούθησης της σχολής στην οποία έχει εισαχθεί. Κατά συνέπεια στερείται του δικαιώματος ολοκλήρωσης των σπουδών του, παρότι η δυνατότητα αυτή προβλέπεται σαφώς από την κείμενη νομοθεσία. Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι βασικό δικαίωμα όλων των νέων. Ως τέτοιο, θα έπρεπε να προάγεται από μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία. Αυτό ισχύει και για την περίπτωση του Ν. Ρωμανού, ανεξάρτητα από την ποινική αντιμετώπιση των πράξεων ή των κατηγοριών που του αποδίδονται.

Οι κρατούμενοι που αποφασίζουν να συνεχίσουν σπουδές είναι αξιέπαινοι γι αυτή τους την επιλογή, αλλά και για το γεγονός ότι διαγωνίζονται και επιτυγχάνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η πολιτεία δεν επιτρέπεται να επιδεικνύει αναλγησία και εκδικητικότητα, οδηγώντας κρατούμενους στον θάνατο.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Οι γιατροί εκφράζουν φόβους για τη ζωή του Ν. Ρωμανού.

Άμεσα να ικανοποιηθεί το αίτημα της εκπαιδευτικής άδειας στον Ν. Ρωμανό, χωρίς τεχνάσματα και υπεκφυγές ( π.χ. σπουδές από απόσταση), καθώς και να αποδοθεί το ίδιο δικαίωμα σε όλους τους κρατούμενους φυλακών που σπουδάζουν σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου