Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Απίστευτη καταγγελία ναυτεργατικών σωματείων: Εταιρεία θέλει να αλλάξει όνομα σε πλοίο για να αντικαταστήσει το απλήρωτο πλήρωμα που είναι σε επίσχεση!


Να αντικαταστήσει τους ναυτεργάτες που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» από τις 13 Οκτώβρη 2014, επιχειρεί η ναυτιλιακή εταιρεία «Παναγία Οδηγήτρια ΝΕ», αλλάζοντας το όνομα του πλοίου, σύμφωνα με καταγγελία 11 ναυτεργατών, μελών του πληρώματος.


Η εταιρεία επιδιώκει να ναυλώσει το πλοίο στη ναυτιλιακή εταιρεία «ΑΝΕΚ». Όπως τονίζουν, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, η ναυτιλιακή προχωρά στην ενέργεια αυτή, παρά το γεγονός ότι το ναυτολόγιο μένει ανοικτό λόγω της επίσχεσης εργασίας του πληρώματος για την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών αλλά και οφειλών στο ΝΑΤ.

Τα ναυτεργατικά σωματεία απαιτούν από τις υπηρεσίες του ΥΝΑ και του ΝΑΤ «να μην προχωρήσουν σε καμία μεταβολή του ναυτολογίου μέχρι την εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των ναυτεργατών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και την εξόφληση των οφειλών στο ΝΑΤ» και ζητούν «να γίνει έλεγχος του πλοίου από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων για σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια και την αξιοπλοΐα του». ( ΠΗΓΗ: www.902.gr )

Παρακάτω το σχετικό Δελτίο Τύπου των ναυτεργατικών σωματείων:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πειραιάς 9 Γενάρη 2015

Από καταγγελίες των 11 ναυτεργατών μελών του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» της ναυτιλιακής «Παναγία Οδηγήτρια Ν.Ε» οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 13 Οκτώβρη 2014, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών και ενώ παραμένει για αυτό τον λόγω ανοιχτό το ναυτολόγιο του πλοίου με οφειλές στο ΝΑΤ, η εταιρεία προχωράει στην μεταβολή του ονόματος του πλοίου και εκβιάζει για ναυτολόγηση ναυτεργατών προς αντικατάσταση αυτών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, θέλοντας να το ναυλώσει όπως δηλώνει στην ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΚ.
 
Απαιτούμε από τις υπηρεσίες του ΥΝΑ και του ΝΑΤ να μην προχωρήσουν σε καμία μεταβολή του ναυτολογίου μέχρι την εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των ναυτεργατών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και την εξόφληση των οφειλών στο ΝΑΤ.
Επίσης ζητάμε να γίνει έλεγχος του πλοίου από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων για σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια και την αξιοπλοΐα του.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου