Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Τα Ναυτεργατικά Σωματεία για τη 48ωρη Πανελλαδική-Παναυτεργατική Απεργία 20 & 21/01/2016 σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ


ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 20/1/2016 ΣΤΙΣ 11 Π.Μ

ΣΤΟΝ ΆΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ (ΠΕΙΡΑΙΑ) ΣΤΙΣ 21/1/2016 ΣΤΙΣ 11 Π.Μ
ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ–ΠΑΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 20-21/1/2016
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΛΟΙΩΝ

Συνάδελφοι, η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ απευθύνει κάλεσμα στον κλάδο μας και σε όλους τους Ναυτεργάτες να πάρουν μαζικά και αγωνιστικά μέρος στην 48ωρη προειδοποιητική απεργία που πραγματοποιείται στις 20-21/1/2016 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σε Πανελλαδική κλίμακα.
Η μάχη ενάντια στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει κρίσιμη σημασία για τον θεσμό και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας που με την προωθούμενη μνημονιακή συμφωνία δέχεται την χαριστική βολή, απαξιώνεται και οδηγείται στην καταστροφή.
Ταυτόχρονα το ΝΑΤ, το ΚΕΑΝ, τα Ταμεία Πρόνοιας, ο ΕΛΟΕΝ και η Εστία Ναυτικών οδηγούνται στο υπερταμείο – τέρας και στην ουσία καταργούνται και διαλύονται.
Επίσης οι προωθούμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις συνιστούν λαιμητόμο για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα τόσο σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης όσο και στις παραπέρα περικοπές των συντάξεων των νυν και των μελλοντικών συνταξιούχων.
Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να υπάρχει γενικευμένος πανεργατικός και παλλαϊκός ξεσηκωμός για να μην περάσουν τα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης – δανειστών για την συντριβή και διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.
Κανένα περιθώριο για αυταπάτες, καμιά αναμονή, καμιά αποδοχή των ψεύτικων κυβερνητικών διλημμάτων δεν χωρά και δεν επιτρέπεται.
Ο μαζικός ενωτικός και συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών πρέπει και μπορεί να αποτρέψει την αντιασφαλιστική καταιγίδα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.
Η ΠΕΝΕΝ πρωτοστατεί σε αυτήν την μεγάλη κινητοποίηση στον χώρο της Ναυτεργασίας και καλεί τους Ναυτεργάτες να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.
Όλοι στην 48ωρη απεργία 20-21/1/2016
Όλοι στην συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στις 20/1/2016 στις 11 π.μ
Όλοι στην συγκέντρωση στον Άγιο Διονύση (Πειραιάς) στις 21/1/2016 στις 11 π.μ
Πειραιάς 19/1/2016
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στις κατευθύνσεις της Ε.Ε του ΔΝΤ, αποτελεί συνέχεια προηγούμενων ασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, διαλύει το ΝΑΤ, τα Ταμεία Προνοίας, την ΕΛΟΕΝ, λεηλατείται η κινητή και ακίνητη περιουσία όπως και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων που εντάσσονται στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με ψέματα, εκφοβισμό και καταστολή επιδιώκει την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ

Καμιά υποταγή, κανένα συμβιβασμό στην προπαγάνδα της κυβέρνησης. Στην κλίνη του Προκρούστη της κοινωνικής ασφάλισης είναι το σύνολο των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι. Απομονώνουμε τις δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, υπηρέτησαν και υπηρετούν τον κοινωνικό εταιρισμό, τον συντεχνιασμό, την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της για να υπηρετεί τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Δεν προωθεί την πρόταση των ναυτεργατικών σωματείων που είναι ενάντια στην «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία και είναι: «Το σύνολο των πλοίων που υπόκεινται στο ν.27/1975 να καταθέτουν στο ΓΕΝΕ τις καταστάσεις πληρώματος (crew list) και σε κάθε αντικατάσταση του πληρώματος να ναυτολογούνται από το ΓΕΝΕ όλοι οι ναυτεργάτες με ΣΣΕ και κοινωνικοασφαλιστική προστασία».
Ταυτόχρονα το νομοσχέδιο έκτρωμα περιλαμβάνει:
Μειώνουν τις συντάξεις για όλους, νομοθετούν νέο τρόπο υπολογισμού για το σύνολο του εργάσιμου βίου.
Επέκταση των μειώσεων και στις ήδη αποδιδόμενες συντάξεις, μέσω του επανυπολογισμού τους.
Το ΚΕΑΝ έχει ενταχθεί στο ΕΤΕΑ, στον προϋπολογισμό του ΝΑΤ για το 2016 δεν υπάρχουν έσοδα και παροχές. Με την ισχύουσα νομοθεσία η επικουρική είναι το 30% της κύριας σύνταξης και εξανεμίζεται.
Διαλύουν τα Ταμεία Προνοίας (εφάπαξ) και θα γίνει επανυπολογισμός.
Νέες ενοποιήσεις Ταμείων. Στο νέο φορέα που θα ονομάζεται Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), θα ενταχθούν σταδιακά από την 1/1/2016 όλοι οι υφιστάμενοι φορείς κύριας κοινωνικής ασφάλισης (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ–ΜΜΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ), με παραπέρα συρρίκνωση των παροχών για όλους.
Κατάργηση του ΕΚΑΣ.
Κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.
Βγάζουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων για να πληρώσουν τους δανειστές «στην ώρα τους», όπως έκαναν και με τα λεφτά των ταμείων. Η ακίνητη και κινητή περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων δημιουργήθηκε με το αίμα και τον ιδρώτα των ασφαλισμένων τους.

Σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, οργανώνουμε, προετοιμάζουμε τον απεργιακό αγώνα, ούτε ώρα χαμένη, να γίνει υπόθεση της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ

Στον Πειραιά στις 20 Γενάρη, Απεργιακή Προσυγκέντρωση ναυτεργατών στις 5:30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ.
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ
16 Γενάρη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου