Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Τετάρτη 6 Νοέμβρη: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΟΛΟΙ/-ΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 π.μ. στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ (λιμάνι Ερμούπολης)


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ/-ΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

10.30 π.μ. στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ (λιμάνι)



Συναδέλφισσες/ –οι, εργαζόμενοι, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες,

Τα σωματεία που προσυπογράφουμε το παρόν κείμενο σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική – πανυπαλληλική απεργία στις 6 Νοέμβρη 2013. Η απεργία αυτή μπορεί να γίνει δική μας υπόθεση μέσα από έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις – συγκεντρώσεις – συζητήσεις. Η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία που καλλιεργεί το καθεστώς και οι υποτακτικοί του μπορούν να ξεπεραστούν με την επιτυχία της απεργίας. 

 

Ο κοινός ενιαίος αγώνας όλων μας είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης. Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014 δεν επιτρέπει καμιά αυταπάτη. Περιλαμβάνει αρπαγή από τα λαϊκά στρώματα άλλων 5,1 δισ. ευρώ επιπλέον από το 2013 !! Τα επιπλέον δισ. προκύπτουν από τη μείωση των κρατικών δαπανών σε Παιδεία, Υγεία και ασφαλιστικά ταμεία και από την αύξηση της φοροεπιδρομής στις λαϊκές οικογένειες, καθώς θα πληρώνουν φόρο ακόμη και για τα χέρσα χωράφια ή τα κοτέτσια!! Οι νέες περικοπές σημαίνουν νέες απολύσεις στο δημόσιο και απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή νέες στρατιές ανέργων.

Όσο τους το επιτρέπουμε αυτή η πολιτική και τα “μέτρα” δεν θα έχουν τελειωμό. Άλλωστε, παρά τα παραμύθια περί εξόδου από την κρίση, όλες οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβάλουν τους λαούς των 27 χωρών σε ένα διαρκές μνημόνιο. Η συζήτηση για το “χρηματοδοτικό κενό” της χώρας και η περιβόητη κυβερνητική “διαπραγμάτευση” με την τρόικα είναι ο προθάλαμος ενός νέου αντιλαϊκού - αντεργατικού Μνημονίου, όπως και αν ονομαστούν τα νέα μέτρα.

Η εμπειρία από τα 3,5 χρόνια εφαρμογής «μνημονίων», μας δείχνει ότι κανένας κλάδος εργαζομένων, ανεξάρτητα από εργοδότη και σχέση εργασίας, δεν μπορεί να αντιδράσει μόνος του. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάζεται ενιαία απάντηση. Τα ζητήματα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, της αποκλειστικά δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας για όλους, το δικαίωμα στην μετακίνηση/μεταφορά χωρίς τα χαράτσια των ιδιωτών «ιδιοκτητών» εθνικών δρόμων, καραβιών, λιμανιών, αεροδρομίων κ.λ.π. αφορούν όλους όσους ζουν από την δική τους εργασία, το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Το νερό, το ρεύμα , οι μεταφορές και οι επικοινωνίες είναι κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα, όπως επιβάλλουν Ε.Ε και επιχειρηματικοί όμιλοι. Το τι θα γίνει είναι και δικό μας θέμα, αφορά τμήμα του κοινωνικού μας μισθού.

Συναδέλφισσες/–οι,

Πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας, να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης Ε.Ε- ΔΝΤ. Η βάρβαρη πολιτική τους δεν είναι ανίκητη. Η μέχρι σήμερα αδυναμία του εργατικού κινήματος να αντιδράσει αποτελεσματικά έχει να κάνει με την γραμμή του συμβιβασμού που καλλιέργησαν χρόνια τώρα οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού «συνδικαλισμού», παλιού και νέου. Το ανυπότακτο ταξικό εργατικό κίνημα μπορεί να νικήσει κόντρα στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ -ΓΣΕΕ που σπέρνουν την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.

Απομονώνουμε τους ναζιστοφασίστες όχι μόνο για το εγκληματικό τους παρόν και παρελθόν αλλά και γιατί, όπως απέδειξαν στο Πέραμα και αλλού, παρά τις κούφιες αντιμνημονιακές κορώνες, είναι εργαλείο των μεγαλοεργοδοτών και των εφοπλιστών για μικρότερα μεροκάματα και φτηνότερους εργαζόμενους. Καταδικάζουμε την ανιστόρητη, ανυπόστατη και επικίνδυνη θεωρία των 2 « άκρων » που θέλει να ταυτίσει τα εγκλήματα της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής, με τον ριζοσπαστισμό και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας με συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, επιτροπές ανέργων στις λαϊκές γειτονιές. Ενισχύουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα σωματεία που υπερασπίζονται τα συμφέροντα εργατών και υπαλλήλων, τα συμφέροντα της τάξης μας!

Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη.

Χωρίς τον εργαζόμενο λαό δεν κινείται τίποτα !

Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε. Αρκεί να το πιστέψουμε.



Α' ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ  |  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ  |  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡ. ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ (ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ)  |  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ “ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ”  |  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου