Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Α' ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Ψήφισμα για τις καταδίκες σε φυλάκιση μαθητών στη Λαμία - Ψήφισμα για τις διώξεις μελών της ΕΛΜΕ Σάμου

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!
Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων καταδικάζει το όργιο τρομοκρατίας και αυταρχισμού που εξαπέλυσαν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές, με εντολή της κυβέρνησης, ενάντια στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Δευτέρας 7/10, η αστυνομία, παρουσία 

εισαγγελέα, συνέλαβε 20 μαθητές με πρόσχημα τη διατάραξη κοινής ησυχίας, 

από τους οποίους οι 8 οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο! Από αυτούς, οι 6 

καταδικάστηκαν από 20 μέρες ως και 4 μήνες φυλάκισης και 

μάλιστα χωρίς καν την παρουσία δικηγόρου, χωρίς δηλαδή τη 

δυνατότητα υπεράσπισης!


Κράτησαν τα παιδιά πίσω από τα κάγκελα για μια μέρα λες και είναι 

εγκληματίες. Επειδή πάλευαν για να μην κλείσει το σχολείο τους, μετά τις 

διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών, την κατάργηση των ειδικοτήτων τους,  

ζητούσαν δηλαδή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα αντικείμενα 

που είχαν επιλέξει. Τα παιδιά δηλαδή παλεύουν για το αυτονόητο.

Δεν είναι μεμονωμένο το επεισόδιο της Λαμίας. Στην Καστοριά, δυνάμεις της Αστυνομίας (ΟΠΚΕ) μπήκαν (σπάζοντας τζάμια) σε σχολεία και έκαναν σωματικούς ελέγχους σε μαθητές ενώ στη Σάμο τέσσερις συνάδελφοι, τα τρία μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου, απειλούνται με ποινικές διώξεις. Σπέρνουν το φόβο, τρομοκρατούν τους αγωνιστές μαθητές και εκπαιδευτικούς για να περάσουν ανενόχλητοι τα αντιλαϊκά αντιεκπαιδευτικά τους μέτρα. Για να φτιάξουν το σχολείο που θα προετοιμάσει τους αυριανούς υποταγμένους των 200 και 300 ευρώ. Θέλουν να στείλουν μήνυμα υποταγής και μοιρολατρίας προς κάθε κατεύθυνση.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων απαιτεί να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των μαθητών της Λαμίας και κάθε άλλου διωκόμενου μαθητή και εκπαιδευτικού. Καλεί και τα υπόλοιπα σωματεία να καταγγείλουν την επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών που αγωνίζονται για να μην υλοποιηθούν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

 
ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται.

Τέσσερα μέλη της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ απειλούνται με ποινική δίωξη! Ο πρόεδρος, ο γραμματέας, η ταμίας του ΔΣ και ο διευθυντής της ΕΠΑΣ Σάμου, καλούνται ήδη να καταθέσουν-απολογηθούν, στα πλαίσια προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται με εντολή της εισαγγελίας και με αντικείμενο την κινητοποίηση στη ΔΔΕ Σάμου στις 16-17/9. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε μαζικά από τη συνέλευση του σωματείου, στα πλαίσια του απεργιακού μας αγώνα με στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των δικαιώματος των παιδιών για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους και των εργασιακών μας δικαιωμάτων . Να σταματήσει δηλαδή τις διαδικασίες εργασιακής εξόντωσης δεκάδων συναδέλφων μας και τη διάλυση των σχολείων που αυτές σημαίνουν.

Είναι φανερό ότι στα πρόσωπα των τεσσάρων συναδέλφων επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η πάλη του σωματείου που συμμετείχε και υπερασπίστηκε μαζικά και μαχητικά τον απεργιακό αγώνα μέχρι τέλους, αλλά και συνολικά οι αγώνες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά και διεκδικούν δωρεάν δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά. Γι αυτό η επιχείρηση αυτή στρέφεται αντικειμενικά ενάντια σε όλα τα σωματεία, το λαό και τη νεολαία. Ενάντια στο δικαίωμα τους να αγωνίζονται και να διεκδικούν κόντρα στην πολιτική του συστήματος που προωθεί και επιβάλλει εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Δεν δεχόμαστε να γίνει «νόμος» η αμορφωσιά, η εξαθλίωση και η ανεργία!

Η ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων απαιτεί να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε προσπάθεια ποινικοποίης των αγώνων και οι διώξεις των αγωνιστών συναδέλφων της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου