Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση - Κάλεσμα των Ναυτεργατικών Σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ για την κινητοποίηση στις 11 Μάρτη

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
την Τετάρτη 11 Μάρτη 2015, 
στις 10.30 π.μ  στην πλατεία Τερψιθέας, 
στον Οίκο Ναύτη.

  
Ναυτεργάτες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, σπουδαστές

Η απλήρωτη εργασία αποτελεί μάστιγα για την λαϊκή οικογένεια. Η δεινή κατάσταση, με την οποία συνεχίζουν να έρχονται αντιμέτωποι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι μέσα στους χώρους δουλειάς, επιβεβαιώνεται κάθε μέρα.
 
Τραγικές είναι οι συνθήκες που επικρατούν σε πάνω από 500 ναυτεργάτες, εργαζόμενους της ΝΕΛ, που έχουν να τους καταβληθούν για μήνες οι δεδουλευμένες αποδοχές τους, με την εφοπλιστική εταιρεία και την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, να συνεχίζουν τον εμπαιγμό σε βάρος των λαϊκών αιτημάτων, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους. 

Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ε.Ε, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που δεν διστάζει να μην εφαρμόζει και τα ελάχιστα που προβλέπονται στις ΣΣΕ. Υπονομεύουν το σύνολο των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, γιατρούς, συντάξεις, φάρμακα, επιδόματα ανεργίας.

Σε επανειλημμένες παρεμβάσεις ο Αναπλ. Υπουργός Ναυτιλίας κ.Δρίτσας έκφρασε την πολιτική των εφοπλιστών, με διάφορες προφάσεις καλύπτει την ΝΕΛ και τις άλλες εταιρείες που δεν καταβάλλουν τις δεδουλευμένες αποδοχές.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής με τα προνόμια και τις επιδοτήσεις στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, έχουν οδηγήσει στην ακτοπλοΐα σε μείωση κατά 50% των οργανικών συνθέσεων και του αριθμού των πλοίων, αύξηση της ανεργίας, εντατικοποίηση της εργασίας, εγκατάλειψη των κατοίκων των νησιών, υπονόμευση της ασφάλειας και της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε ναυτεργάτες, εργαζόμενους, σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, να οργανώσουμε την πάλη μας, να συμμετέχουμε στην συγκέντρωση – διαμαρτυρία την Τετάρτη 11 Μάρτη στις 10:30 π.μ, για την καταπολέμηση της απλήρωτης εργασίας, την υπεράσπιση των συγκροτημένων δικαιωμάτων, ΣΣΕ – Κοινωνική Ασφάλιση.

Διεκδικούμε

  • Να καταβληθούν άμεσα οι δεδουλευμένοι μισθοί σε όλους τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους.
  • Υπεράσπιση και εφαρμογή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων.
  • Κατάργηση των μνημονίων, του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Νόμου 2932/2001 για την απελευθέρωση της Ακτοπλοΐας και γενικότερα των εσωτερικών θαλάσσιων μεταφοράς της χώρας.
  • Σύγχρονες – ασφαλείς – φτηνές Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Απρόσκοπτη, τακτική σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και δια-νησιωτική σύνδεση για όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μείωση των εισιτηρίων και των ναύλων των οχημάτων κατά 50%. Αποκλειστικά δημόσια ασφαλή ακτοπλοΐα, λιμάνια και ναυπηγεία στην υπηρεσία του λαού.
Πειραιάς 6 Μάρτη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου