Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1Η ΜΑΗ, 10:30 π.μ., ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ (ΠΡΏΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ)


Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!
Κάτω η φτώχεια ! Κάτω η ανεργία ! Κάτω τα μνημόνια !


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

συνάδελφοι, και συναδέλφισσες, άνεργοι , συνταξιούχοι, , νέοι, μετανάστες

την φετινή πρωτομαγιά τιμάμε, μαζί με τους εργάτες όλου του κόσμου, τους αγώνες από το Σικάγο μέχρι σήμερα, για το 8ωρο, τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, τους αγώνες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Τιμάμε ταυτόχρονα τους χιλιάδες αγωνιστές, γνωστούς και ανώνυμους ήρωες, που έδωσαν και δίνουν τις ζωές τους για τα δικαιώματα του κόσμου της δουλειάς, για το σήμερα και το αύριο της εργατικής τάξης, για ένα νέο κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, ξεριζωμό, πρόσφυγες και πολέμους.

Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας, να ακούν από την νέα κυβέρνηση ότι τα “μνημόνια τελείωσαν” αλλά οι πάνω από 400 μνημονιακοί νόμοι ισχύουν! Η νέα κυβέρνηση ανακάλυψε, μετά τις εκλογές, ότι το 70 % των “μνημονίων” περιλάμβαναν σωστά και, προφανώς, φιλολαϊκά μέτρα, ενώ το υπόλοιπο 30 % που προτίθεται να αλλάξει, θα το αλλάξει, όπως δηλώνει, μετά από διαπραγματεύσεις με τους, πρώην τοκογλύφους και νυν “θεσμούς”, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ , τον γνωστό οδοστρωτήρα λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων....

Παρά τις μεγαλοστομίες περί διαπραγμάτευσης και “κόκκινων γραμμών” , δεν ακούγεται κουβέντα για το πως σχεδιάζεται να βρουν δουλειά οι άνεργοι, δεν ακούγεται ψίθυρος, ούτε καν ως πρόθεση για το μακρινό μέλλον, για την αποκατάσταση των τεράστιων απωλειών των εργαζομένων από το 2009 έως σήμερα. 

Αντίθετα ακούμε για επιδόματα φτώχειας, για την ανάγκη “εξορθολογισμού” των μισθών του δημοσίου, παρά τον μέχρι σήμερα σφαγιασμό τους, ενώ η νέα “αξιολόγηση” που σχεδιάζεται, φέρεται να συνδέεται με τους σημερινούς μισθούς φτώχειας και τα επιδόματα θέσης,...

Τα μοναδικά μέτρα που προχωρούν δειλά, είναι αυτά που αφορούν στην διευκόλυνση είσπραξης “μνημονιακών” χαρατσιών ή επιδόματα φτώχειας στους εξαθλιωμένους. Οι νέες ιδιωτικοποιήσεις βαφτίζονται “αναπτυξιακές συμπράξεις”, ενώ αντί για “κούρεμα στο μεγαλύτερο μέρος του χρέους”, που δήθεν θα καλυτέρευε τις ζωές μας, γινόμαστε μάρτυρες του κουρέματος του μεγαλύτερου μέρους των - φτωχών – προεκλογικών υποσχέσεων... Την ίδια ώρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (!!!) από την μια δεσμεύονται τα ταμιακά διαθέσιμα δημοσίων οργανισμών και ΟΤΑ, προκειμένου να πληρωθούν οι δανειστές, ενώ από την άλλη θεσπίζονται νέες φοροαπαλλαγές για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στην Σύρο της ανεργίας της υποαπασχόλησης και της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας, οι εργάτες του Νεωρίου σέρνονται στα δικαστήρια επειδή ζητούν τα δεδουλευμένα, ενώ ο κλάδος της ναυπηγοεπισκευής, της κατά τα άλλα νησιώτικης και ναυτικής χώρας μας στραγγαλίζεται από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα συμφέροντα των εφοπλιστών !

Κανένας εφησυχασμός δεν ταιριάζει σε όσα έρχονται ! Καμιά προσμονή δεν δικαιολογείται μπροστά σε διαπραγματεύσεις με τους τοκογλύφους. Τίποτα θετικό δεν μπορούν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από μια “ανάπτυξη” που τυχόν συμφωνηθεί με τους βαφτισμένους “θεσμούς” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και του Δ.Ν.Τ. Τίποτα ανθρώπινο δεν μπορεί να περιμένει κανείς από αυτούς που, ενώ με την πολιτική τους καταδικάζουν αθώους σε προσφυγιά και ξεριζωμό, ετοιμάζουν του στρατούς τους για να κρύψουν τα πτώματα , ακόμα και παιδιών, που γεμίζουν την Μεσόγειο...

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι , συνταξιούχοι, , νέοι, μετανάστες

η μόνη διέξοδος βρίσκεται στους νέους αγώνες που έχουμε μπροστά μας για το δικαίωμα στην δουλειά με δικαιώματα, για την αναπλήρωση των απωλειών των μνημονίων, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, για την κοινωνική ασφάλιση, για το δικαίωμα στην ειρήνη και την ζωή, για την ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Η διέξοδος αυτή απαιτεί ένα ρωμαλέο, ανασυγκροτημένο και ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα αποκαθαρμένο από τον παλιό και νέο κυβερνητικό – εργοδοτικό “συνδικαλισμό”, με αποκλειστική πυξίδα τα συμφέροντα του κόσμου της δουλειάς!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1Η ΜΑΗ, 10:30 π.μ.,
 ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
( ΠΡΏΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ)

Καμιά αναμονή καμιά ανακωχή! Όλοι στην οργάνωση! 
Όλοι στον αγώνα!
Το μέλλον ανήκει στο κόσμο της δουλειάς !

Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου