Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΕΛΜΕ Α΄ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: «Αντιστεκόμαστε στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών»


Θέμα: «Αντιστεκόμαστε στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών»

Αφού οι παραλίες του Γαλησσά, των Αγκαθωπών, του Κόμητου, της Βάρης, του Δελφινιού παραχωρήθηκαν για εκμετάλλευση στα ιδιωτικά συμφέροντα ήρθε η ώρα της Αμπέλας και της Απάνω Μεριάς για το νησί της Σύρου. Ο δήμος κάνοντας το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζει να εκμισθώσει την παραλία της Βαρβαρούσσας σε ιδιώτη. Και τα επόμενα χρόνια θα έχει σειρά ο Αετός, η Λία, το Μαρμάρι, ο Αμερικάνος τα Γράμματα όλες αυτές οι παραλίες που προσδιορίζουν το κυκλαδίτικο τοπίο στη Σύρα μας και οφείλουμε να τις παραδώσουμε άθικτες στις επόμενες γενιές. 


Επιπροσθέτως οι παραλίες στο βόρειο τμήμα του νησιού βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας για τη σπάνια βιοποικιλότητα τους και η οικονομική τουριστική ανάπτυξη στις συγκεκριμένες περιοχές θα οδηγήσει στην καταστροφή του τελευταίου φυσικού τοπίου του νησιού. Στην περιοχή της Απάνω Μεριάς οι μαθητές μας μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται με βιωματικό τρόπο το περιβάλλον.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, τους μαθητές μας να αγωνιστούμε για να διατηρήσουμε την Βαρβαρούσα αλλά και τις άλλες παραλίες παρθένες και να μην τις παραδώσουμε βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως σχεδιάζει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.
Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για να σώσουμε το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου