Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 Μάη: 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Γεν. Νοσοκομείο Σύρου από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του Νοσοκομείου - ΚΑΛΕΣΜΑ


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΗ
ΟΛΟΙ στη Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Σύρου στις 12 μ.μ.
 
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Αγαπητέ συμπολίτη, ασθενή,
Η κατάσταση στην Υγεία και την Πρόνοια είναι άκρως επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Τα προβλήματα στα νοσοκομείο Σύρου είναι εκρηκτικά και χειροτερεύουν διαρκώς. Παράλληλα υπολειτουργούν τα πολύ-ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας, ενώ τα ιδρύματα πρόνοιας έχουν καταντήσει ερείπια! Ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, έχουν - δεν έχουν, εξακολουθούν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες, στις δημόσιες μονάδες υγείας.
Το Νοσοκομείο Σύρου, η μεγαλύτερη μονάδα δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες, είναι εξαιρετικά υποστελεχωμένη. Συγκεκριμένα το Νοσοκομείο αυτήν τη στιγμή λειτουργεί:



-με το μισό (56%) του προβλεπόμενου νοσηλευτικού προσωπικού από τον ήδη κουτσουρεμένο μεταμνημονιακό τελευταίο οργανισμό του ΓΝ-ΣΥΡΟΥ
- χωρίς ΩΡΛ, γαστρεντερολόγο, οδοντίατρο
- με ένα παιδίατρο, ένα οφθαλμίατρο, ένα ορθοπεδικό και ένα ουρολόγο σε διαρκή εφημερία
-χωρίς παρουσία τεχνικού για τον ιατρικό εξοπλισμό για χρόνο που ισοδυναμεί με 120 ημέρες ανά έτος, ενώ δεν υπάρχει σύμβαση συντήρησης του εξοπλισμού εδώ και χρόνια λόγω έλλειψης πόρων
-με ένα τραυματιοφορέα ανά βάρδια και δύο εργαζόμενους στα πλυντήρια
- με 300 οφειλόμενα ρεπό στο θυρωρείο
Η κατάσταση αυτή που επικρατεί στο Νοσοκομείο μας, δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεση ! Η άθλια κατάσταση στην Υγεία σε όλη τη χώρα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια και θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού σαν «κόστος», γιατί εμποδίζουν την  κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Σήμερα, μετά από έξι χρόνια περικοπών, και στην υγεία, μας λένε ότι “λεφτά δεν υπάρχουν”. Ο προϋπολογισμός για την υγεία το 2015 είναι κομμένος σχεδόν κατά το ένα τέταρτο ( 22,9 %) του ήδη περικομμένου προϋπολογισμού του 2014 ! Ακόμα και αυτό τον “σφαγμένο” προϋπολογισμό δεν τον αποδίδουν ολόκληρο προκειμένου να πληρωθούν “ οι δανειστές”. Την ώρα όμως που δεν υπάρχουν λεφτά για την υγεία και τις κοινωνικές ανάγκες, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διαγράφουν πρόστιμα δισεκατομμυρίων σε επιχειρηματικούς ομίλους, για φορολογικές παραβάσεις, απάτες ακόμη και λαθρεμπόριο!
Την ίδια ώρα που χάνουμε εργασιακά δικαιώματα, δεδουλευμένα και υποβαθμίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας- πρόνοιας, δεν χάνουν όλοι. Οι ιδιωτικοί όμιλοι, οι φαρμακοβιομήχανοι, τα διαγνωστικά κέντρα αυξάνουν την πελατεία και τα κέρδη τους!
Αυτή είναι η αιτία των ελλείψεων, των συγχωνεύσεων, των περικοπών στους μισθούς μας. Της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας ως επιχειρήσεις, που από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας, πρέπει να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες, ακόμα και την μισθοδοσία μας.
Λέμε ΟΧΙ στα νέα μνημόνια. Απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλήμματα που προβάλλουν για να συνεχίζουμε εμείς να πληρώνουμε τα βάρη της κρίσης ή της όποιας αναιμικής ανάκαμψης. Είναι πλέον σαφές ότι η επίλυση των λαϊκών προβλημάτων, η ανασυγκρότηση της χώρας, η ανάταξη των κοινωνικών υπηρεσιών και η παραγωγική ανασυγκρότηση, δεν συμβαδίζουν με την αποπληρωμή του δυσβάσταχτου και επαχθούς χρέους.
Λέμε ξεκάθαρα ότι ο μόνος δρόμος για να αλλάξει η ζωή μας είναι ο αγώνας ! Γι’ αυτό η απεργία στις 20 Μάη πρέπει να πετύχει. Να υπάρχει μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.
Απαιτούμε:
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, εργολαβικών εργαζομένων. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η κινητικότητα.
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Αναπλήρωση όλων των απωλειών στους μισθούς μας.
  • ΤΩΡΑ να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας- Πρόνοιας! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια.
  • Κατάργηση της ΕΣΑΝ Α.Ε
  • Καμία υποχώρηση στους τοκογλύφους δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Διαγραφή του  χρέους και φορολόγηση του μεγάλου Κεφαλαίου.
  • Άμεση επαναφορά τώρα του βασικού μισθού στα 751 €. Επαναφορά του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων.
Καλούμε όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλους του πολίτες της Σύρου να στηρίξουν και να συμμετέχουν στον τον αγώνα μας.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι.
Όλοι πρέπει να πάρουν θέση στον κοινό και δίκαιο αγώνα !
Θα ακολουθήσει πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια και τον Δήμο.
Να μη λείψει κανείς !
Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΗ “ΥΠΗΡΕΣΙΑ”. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου