Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ: Ανακοίνωση - Κάλεσμα για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου


Μετατρέπουμε το δημοψήφισμα της κυβέρνησης 

σε ένα μεγάλο εργατικό – λαϊκό

ΌΧΙ

στη συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων




Η κυνική αντεργατική πολιτική Ε.Ε – ΔΝΤ και κεφαλαίου επιδιώκει τη συνέχιση των μνημονίων, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της υποταγής του λαϊκού παράγοντα. Το “μένουμε Ευρώπη” των κυρίαρχων μεταφράζεται για το λαό μας σε κινεζοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, με συντάξεις των 360 ευρώ, με δουλειά μέχρι τα 67, με το 60% της νεολαίας στην ανεργία ή με μισθούς των 450 ευρώ, χωρίς κοινωνικό κράτος και εργασιακά δικαιώματα. Σε αυτόν τον κόσμο μας καλούν να πούμε ένα αυτοκτονικό ναι.


Η Ε.Ε, η ευρωζώνη και το ΔΝΤ αποκαλύπτουν σήμερα στον κάθε εργαζόμενο το πραγματικά, αποκρουστικό τους πρόσωπο: αποτελούν μηχανισμούς κοινωνικής εξαθλίωσης προς όφελος των τραπεζιτών, του πολυεθνικού κεφαλαίου και της εγχώριας αστικής τάξης. Οι πολιτικές δυνάμεις που συγκρότησαν τις κυβερνήσεις της προηγούμενης 5ετίας και οι διάφοροι ιδεολογικοί και πολιτικοί παραπόταμοί τους και υπέγραψαν τα μνημόνια που οδήγησαν στην κοινωνική καταστροφή και τώρα απαιτούν να υπογραφεί μια νέα απεχθής συμφωνία που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ολοσχερή κοινωνική καταστροφή τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά.



Η κυβέρνηση από την άλλη, με το 47σέλιδο κείμενο και τις άλλες προτάσεις που έχει καταθέσει, προτείνει μια νέα συμφωνία-μνημόνιο που περιλαμβάνει φορολεηλασία των εργαζομένων, χτύπημα των ταμείων και νέο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, ιδιωτικοποιήσεις, συνέχιση και παγίωση του μνημονιακού πλαισίου των προηγούμενων ετών. Εντάσσει το δημοψήφισμα στην πολιτική του “έντιμου συμβιβασμού” με τους δανειστές που οδηγεί αναπόφευκτα στην παγίδευση του κόσμου της εργασίας στο βάρβαρο πλαίσιο των μνημονιακών μέτρων και των μειωμένων κοινωνικών προσδοκιών και αναγκών.



Εμείς θεωρούμε ότι το ΌΧΙ πρέπει να είναι του λαού και των εργαζομένων, ένα ΌΧΙ που θα θέτει στο επίκεντρό του τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας ώστε από την επόμενη Δευτέρα να μπορούμε να παλέψουμε με καλύτερους όρους για την ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί στη φτώχεια, την ανεργία και την υποταγή. Ένα ΌΧΙ που δεν θα ενσωματώνεται στους ποικίλους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά θα μένει πιστό στην αξιοπρέπεια των αγώνων μας και στην ανάγκη της ρήξης με την πολιτική της υποταγής και της εξαθλίωσης του λαού μας.



Στο φόβο που επιδιώκουν να καλλιεργήσουν οι κυρίαρχοι κύκλοι με τις ουρές στα σούπερ μάρκετ και τα ΑΤΜ, απαντάμε με την ελπίδα της αυτοοργάνωσης και της μαζικής πάλης. Η εισβολή του λαού στις εξελίξεις είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία ώστε το δημοψήφισμα να γίνει, πριν την Κυριακή, στους δρόμους, στις διαδηλώσεις και στις πλατείες. Για να εμποδίσει το “Κολωνάκι του Μένουμε Ευρώπη” να δημιουργήσει κλίμα φόβου και πανικού στο λαό με στόχο να κυριαρχήσει το ναι στους δολοφόνους και εκβιαστές της ΕΕ και το ΔΝΤ. Για να εμποδίσει την κυβέρνηση να μεταφράσει το ηρωικό και μαχητικό ΟΧΙ που χρειάζεται να πει ο λαός μας, σε συμφωνία με νέο μνημόνιο που θα βασίζεται στις μέχρι τώρα κατατεθειμένες προτάσεις της.





Λέμε ένα ξεκάθαρο ΌΧΙ :

  • Στη συνέχιση της πολιτικής των Μνημονίων και την υποτίμησης του κόσμου της εργασίας. Εδώ και τώρα κατάργηση όλης της μνημονιακής νομοθεσίας.

  • Στην αποπληρωμή του δυσβάσταχτου χρέους. Εδώ και τώρα διαγραφή του χρέους και παύση πληρωμών.

  • Στην πολιτική της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ και σε κάθε συμφωνία, δανειακή σύμβαση, μνημόνιο λιτότητας (σχέδιο δανειστών, κυβερνητικές προτάσεις).

  • Στην πολιτική της μόνιμης επιτήρησης και στην υπονόμευση της λαϊκής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.

Σε αυτή την κατεύθυνση τα σωματεία και οι σύλλογοι που υπογράφουν αυτή την ανακοίνωση και το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες καλούν :

  1. Τη Δευτέρα 29 Ιούνη, στις 8 το απόγευμα, στο 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους ηρωικούς απεργούς του Νεωρίου, όλους τους εργαζομένους και τη νεολαία σε συντονισμό της πολιτικής μας παρέμβασης.

  1. Την Τρίτη 30 Ιούνη σε πανεργατικό – πανσυριανό συλλαλητήριο, στις 19:30, με σημείο συγκέντρωσης το ΙΚΑ-ΝΕΩΡΙΟ.



ΟΥΤΕ Δ.Ν.Τ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ε.Ε., ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ!


Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου