Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Κοινή Ανακοίνωση - Κάλεσμα σε Πανσυριανό Συλλαλητήριο Σωματείων & Συλλόγων στις Κυκλάδες

Λέμε ένα ηχηρό ΌΧΙ 
 στη συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων



Πανσυριανό συλλαλητήριο 
Παρασκευή 3 Ιούλη στις 19:30 μ.μ στο ΙΚΑ-Νεώριο

Γνωρίσαμε ως λαός εδώ και πέντε χρόνια τι σημαίνουν τα διάφορα “προγράμματα σωτηρίας”, οι δανειακές συμβάσεις και η διαρκής επιτήρηση της Ε.Ε και του ΔΝΤ. Βιώσαμε και βιώνουμε ως εργαζόμενοι μια κοινωνική καταστροφή που οδηγεί στη φτώχεια, την ανεργία, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Σήμερα η κυνική αντεργατική πολιτική Ε.Ε και ΔΝΤ και οι διαρκείς εκβιασμοί τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συνέχιση της κοινωνικής λεηλασίας και στην υποταγή του λαϊκού παράγοντα. Επιθυμούν την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, αυτό είναι το ναι το κυρίαρχων.

Είναι φανερό ότι κάθε πολιτική πρόταση που υιοθετεί τα μνημονιακά μέτρα για το ξεπέρασμα της κρίσης είναι αντιλαϊκή και με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε νέα κοινωνική καταστροφή. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η πρόταση 47 σελίδων που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση και η οποία συνιστά συνέχιση της πολιτικής των Μνημονίων.

Το δικό μας το ΌΧΙ είναι διαφορετικό, δεν είναι ένα ακόμη διαπραγματευτικό χαρτί, αλλά χρωματίζεται από τους αγώνες όλης της τελευταίας πενταετίας και από τις ανάγκες και τις ελπίδες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Είναι το ΌΧΙ που ο λαός μας θα μπορεί να το αξιοποιήσει και τη Δευτέρα στη συνέχιση του αγώνα του για την κατάργηση όλων των μνημονίων. 

Λέμε ΌΧΙ :

  • Στη συνέχιση της πολιτικής των Μνημονίων και την υποτίμησης του κόσμου της εργασίας. Εδώ και τώρα κατάργηση όλης της μνημονιακής νομοθεσίας.
  • Στην αποπληρωμή του δυσβάσταχτου χρέους. Εδώ και τώρα διαγραφή του χρέους και παύση πληρωμών .
  • Στην πολιτική της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ και σε κάθε συμφωνία, δανειακή σύμβαση, μνημόνιο λιτότητας (σχέδιο δανειστών, κυβερνητικές προτάσεις).
  • Στην πολιτική της μόνιμης επιτήρησης και στην υπονόμευση της λαϊκής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.  

    Σε αυτή την κατεύθυνση τα σωματεία και οι σύλλογοι που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση καλούμε σε πανσυριανό συλλαλητήριο, όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νεολαίους την Παρασκευή 3 Ιούλη στις 19:30 μ.μ στο ΙΚΑ-Νεώριο.

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ -ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΜΥΚΟΥΝΟΥ 
  • Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ 
  • ΤΜΗΜΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ 
  • ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου