Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ: Συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία, Τετάρτη 15 Ιουλίου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ



Θέμα : Συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία Τετάρτη 15 Ιουλίου. Σύγκλιση Γ.Σ. την Πέμπτη 16 Ιουλίου.

Συναδέλφισες – οι

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέληξε σε συμφωνία με τους εταίρους της για ένα νέο μνημόνιο – λαιμητόμο για τα δικαιώματα και τη διαβίωση του λαού μας. Επικαλούμενη, ακριβώς όπως και οι προηγούμενες, τον κίνδυνο “καταστροφής της χώρας”, επέλεξε, ακριβώς όπως και οι προηγούμενες, την καταστροφή των λαϊκών οικογενειών και γενικότερα του λαού μας.


Η συγκυβέρνηση, υλοποιώντας προφανώς έναν σχεδιασμό εγκλωβισμού του λαού μας, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τη θέλησή του, όπως αυτή καταγράφηκε, παρά την πρωτοφανή επιχείρηση παραπλάνησης από τη μια και τρομοκρατίας από την άλλη, στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Ένα δημοψήφισμα που η ίδια προκάλεσε και την ακριβώς επόμενη μέρα τα “βρήκε” με τα “μνημονιακά” κόμματα.

Η ολοκλήρωση της επιχείρησης εξαπάτησης του λαού μας είχε αποκαλυφθεί λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα ( 30/6/2015) , όταν η συγκυβέρνηση που καλούσε τα λαό να πει “όχι”, είχε αποδεχτεί, με το γράμμα του πρωθυπουργού προς τους “θεσμούς”, νέο μνημόνιο.

Το νέο μνημόνιο, το 3 ο στη σειρά, νομιμοποιεί και μονιμοποιεί τα προηγούμενα, περιέχει ακόμη χειρότερα μέτρα, πρόσθετα σε αυτά των προηγούμενων: Μισθοί, συντάξεις, ασφάλιση, εργασιακά, εισόδημα περνούν οριζόντια από νέα λαιμητόμο. Η «αναδιανομή των βαρών» πάει περίπατο. Οι ιδιωτικοποιήσεις και η βαριά, ληστρική φορολογία, οι απελευθερώσεις τομέων της οικονομίας, θα συνεχιστούν και θα βαθύνουν.

Ειδικά για το Δημόσιο, ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις (μείωση του δημοσίου), προβλέπεται “αξιολόγηση” από ιδιώτες μάνατζερ, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αυξάνονται υποχρεωτικά τα όρια συνταξιοδότησης στα 67, ενώ στον αέρα θα βρίσκονται οι διαθέσιμοι συνάδελφοι που επαναπροσλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα (ν. 4325/2015). Προκειμένου να φιμώσουν τις αντιδράσεις, φέρνουν απαγόρευση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης των δημοσίων υπαλλήλων!!!

Συναδέλφισες -οι,

Η υποταγή στην βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των επιχειρηματικών ομίλων και της συγκυβέρνησης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ : Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !

Αγώνας παντού για να ακυρώσουμε τα σχέδια πτώχευσης του λαού. Να πούμε «ΟΧΙ» στο νέο βάρβαρο μνημόνιο. Δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη στα βάρβαρα μέτρα.

Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα, την πλήρη διασφάλιση και καταβολή στην ολότητά τους, των μισθών μας, των συντάξεων, των επιδομάτων ανεργίας. Το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κεφάλαιο, δεν έχει καμιά δουλειά με τα capital controls. Δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα. Να διεκδικήσουμε ανάκτηση απωλειών και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Οργάνωση και δράση παντού για να μην υποκύψουμε στα εκβιαστικά διλήμματα «μνημόνιο ή χρεοκοπία», «χρεοκοπία του λαού μέσα ή έξω από ευρώ».

Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο να πάρει θέση απέναντι στο νέο μνημόνιο, ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε και της κυβέρνησης.

Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:
  • Να μην περάσει το νέο μνημόνιο. Να καταργηθούν τα προηγούμενα και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι.
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
  • Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό!
  • Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια!
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων!
  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων!

Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 15 Ιουλίου που έρχονται στην Βουλή οι νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις, το “γράμμα” των δανειστών.

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια για την κατάργηση όλων των μνημονίων, παλαιών και νέων.

Προχωράμε σε Γ.Σ. την Πέμπτη 16 Ιουλίου και ώρα 1:00 μμ προκειμένου να επανεκτιμήσουμε την δράση μας.

Καλούμε την Ομοσπονδία μας (ΟΣΕΑΔΕ) να πάρει πρωτοβουλίες για την κλιμάκωση του αγώνα.

Φτάνουν πια η κοροϊδία, οι απάτες, η υποκρισία!
Όλοι στους δρόμους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου