Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

"Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις". Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου, για τις διώξεις πολιτών 4,5 χρόνια μετά τα επεισόδια με τα ΜΑΤ στη Σύρο, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, που επισκεπτόταν τότε τη Σύρο (2 VIDEO)

Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις


Στις 21 Μάρτη 2011, η νεολαία της Σύρου καθώς και πλήθος εργαζομένων διαδήλωσαν ενάντια στην πολιτική των Μνημονίων και της κοινωνικής λεηλασίας . Υποδέχτηκαν με τον τρόπο που ταίριαζε τον τότε πρωθυπουργό που επιθυμούσε απλά να στήσει μια επικοινωνιακή φιέστα στο νησί για να αποκρύψει τη βαρβαρότητα της πολιτικής του. Ακύρωσαν και απονομιμοποίησαν την κυβερνητική πολιτική και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αγώνα σε όλη τη χώρα.

Όλοι οι κάτοικοι του νησιού είδαν από πρώτο χέρι με ποιο τρόπο αντιμετωπίστηκαν μαθητές και φοιτητές από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς εκείνη την ημέρα και όλοι θυμούνται πολύ καλά την προκλητική και αυταρχική  συμπεριφορά της αστυνομικής φρουράς  του τότε πρωθυπουργού . Υπάρχουν άλλωστε και τα σχετικά βίντεο που το αποδεικνύουν .

Η σημερινή δικαστική ανακίνηση της υπόθεσης αποτελεί, υπό αυτή την έννοια, προσβολή της συλλογικής μνήμης της συριανής κοινωνίας.  Όλοι μας θυμόμαστε. Τεσσεράμισι χρόνια μετά η δίωξη πολιτών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του 2011 εντάσσεται στην προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος εν όψει και της εφαρμογής του Μνημονίου 3. Οι αγώνες μας όμως δεν τρομοκρατούνται. Ως σύλλογος δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους και ζητούμε εδώ και τώρα να σταματήσει οποιαδήποτε ποινική δίωξη εναντίον των νέων και των εργαζομένων που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ: Αξίζει, νομίζουμε, να ξαναθυμηθούμε τι έγινε εκείνες τις ημέρες του Μαρτίου 2011 στην Ερμούπολη, μέσα από δύο βίντεο:   
  • Syrostv1.gr - Επεισόδια Σύρος 21 Μαρτίου 2011- Video clip
  •  25 Μαρτίου 2011 Σύρος
Το συγγνώμη της αστυνομίας για τα επεισόδια που προκάλεσαν την Δευτέρα 21 Μαρτίου όταν ο ΓΑΠ επισκέφθηκε τη Σύρο. (ερασιτεχνικό βίντεο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου