Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων Μαθητών 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
Για μια ακόμη φορά η σχολική χρονιά ξεκίνησε με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να βρίσκονται αντιμέτωποι με σωρεία προβλημάτων. 

Παρόλο που έχει περάσει ήδη ένας μήνας το σχολείο μας δεν λειτουργεί σαν ολοήμερο και έχει έλλειψη ειδικοτήτων.

Βλέπουμε και πάλι το σχολείο να αφαιμάζεται από διδακτικό προσωπικό. 
 


Όσοι γονείς σταθήκαμε τυχεροί και είμαστε ακόμη εργαζόμενοι ή όσοι είμαστε άνεργοι και αναζητάμε εργασία, ταλανιζόμαστε καθημερινά από την αγωνία για το «ποιος θα πάρει τα παιδιά μας από το σχολείο». Το ολοήμερο σχολείο με το πρόγραμμά του δεν κάλυπτε μόνο την ανάγκη φύλαξης των μαθητών, αλλά εξασφάλιζε και την ολοκλήρωση της μελέτης των μαθημάτων της ημέρας με την επίβλεψη δασκάλου -υπηρεσία πολύτιμη για κάθε οικογένεια- και παρείχε διδασκαλία και άλλων ειδικοτήτων.  

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η έλλειψη παράλληλης στήριξης. Η απουσία τέτοιων τμημάτων και εξειδικευμένων δασκάλων «τραυματίζει» ακόμα περισσότερο τους μαθητές με μεγαλύτερες και πιο επείγουσες εκπαιδευτικές ανάγκες. 

Όλες αυτές οι υποχρεώσεις του Υπουργείου απέναντι στους μαθητές, αναθέτονται στις οικογένειες, που καλούνται να βρουν ανύπαρκτες στην ουσία λύσεις προκειμένου να καλύψουν τις επιτακτικές ανάγκες των παιδιών τους και τις ελλείψεις του σχολείου.  

Υπάρχει μήπως η εντύπωση πως οι γονείς που πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους, που είναι άνεργοι, που δουλεύουν με τόσο χαμηλές αμοιβές ή και απλήρωτοι, μπορούν να αντέξουν και άλλα; 

Η επίκληση της «οικονομικής κατάστασης του κράτους» για κάθε ανεπάρκεια στις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες ΔΕΝ μας πείθει! 

Ήδη η εκπαίδευση των παιδιών μας έχει υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια στο μη περεταίρω !  

Δεν θα ανεχτούμε, δεν θα συναινέσουμε στη διάλυσή της.


 Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων Μαθητών 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου