Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης (Τετάρτη 2/12/2015) του Φοιτητικού Συλλόγου Τ.Μ.Σ.Π.Σ


Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ - ΜΑΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΙΚΑ!

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!


Ο απόηχος της γενικής απεργίας της 12ης Νοέμβρη αλλά και της επετείου του Πολυτεχνείου, είναι αρκετά θετικός. Η συμμετοχή γενικά ήταν αρκετά μαζική, κάτι που είναι σημαντικό αν αναλογιστούμε ότι πραγματοποιήθηκε 50 ημέρες μετά τις εκλογές. Το βασικό πάντως ήταν ότι δόθηκε μια πρώτη γεύση αντίστασης στο τρίτο μνημόνιο, η αίσθηση ότι κανένα σκληρό μέτρο δε θα περάσει με την ευκολία που περίμενε η κυβέρνηση.

Ωστόσο η κυβέρνηση προχωράει στην εφαρμογή νέων επίπονων μέτρων, που φτωχοποιούν περισσότερο τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, με τις νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την αύξηση του ΦΠΑ και τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα, κατήργησαν την προστασία της πρώτης (κύριας) κατοικίας και επέτρεψαν τους πλειστηριασμούς, κάτι που αφήνει ελεύθερες τις τράπεζες και τους δανειστές να κερδοσκοπούν περαιτέρω στις πλάτες μας.

Όσον αφορά την κατάσταση στην δημόσια-δωρεάν παιδεία, η διάλυσή της εντείνεται. Τα τελευταία 6 χρόνια ο προϋπολογισμός των ιδρυμάτων μειώθηκε αθροιστικά κατά 73%, έπειτα και από την τελευταία μείωση κατά 20% για το 2016. Αυτό δεν οδηγεί μόνο στην οικονομική τους ασφυξία, την οποία τη βιώσαμε με ελλείψεις στη σίτιση και στη στέγαση αλλά στην αδυναμία της λειτουργίας τους, καθώς θα αδυνατούν να πληρώσουν τους διδάσκοντες, τα συγγράμματα, τις συνδρομές σε επιστημονικά περιοδικά και να εκπληρώσουν τον ακαδημαϊκό τους ρόλο. Την ίδια στιγμή που δεν υφίσταται κρατική χρηματοδότηση, κόπηκε και η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που είχε το Τμήμα μας για τις πρακτικές, γεγονός που μας φέρνει ολοένα και πιο κοντά στην απλήρωτη εργασία κατά την πρακτική μας άσκηση.

Με αφορμή τα κεντρικά ζητήματα της περιόδου, το ασφαλιστικό και τους πλειστηριασμούς, προκηρύχθηκε γενική απεργία την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη. Αυτό μας αφορά άμεσα διότι τα μέτρα που δρομολογούνται επηρεάζουν εμάς και τις οικογένειές μας, ενώ παράλληλα, έχει αποδειχτεί ότι μόνο με την ενοποίηση των αντιστάσεων της κοινωνίας μπορούμε να επηρεάσουμε αποτελεσματικά τις εξελίξεις. Γι’αυτό πρέπει σαν σύλλογος να συμμετέχουμε στην απεργία και να αναδείξουμε τα δικά μας προβλήματα, ενώνοντας τις φωνές μας με τους εργαζόμενους, τους μαθητές.

Μέσα σε αυτό κλίμα, θα έχουμε την «τιμή» να επισκεφθεί τη Σύρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος, ο οποίος θα τιμηθεί ως Επίτιμος Δημότης από τη δημοτική αρχή για το ρόλο του “ως ρυθμιστής του πολιτεύματος και εκφραστή της ενότητας του κράτους και του λαού”, ενώ θα δαπανηθούν 4000€ για τη φιέστα που θα του στήσουν. Βλέπουμε δηλαδή να διατίθενται χρηματικά ποσά που ίσως μεμονωμένα να μην μπορούσαν να καλύψουν κοινωνικές ανάγκες, αλλά στο σύνολό τους να βοηθούσαν στην αντιμετώπιση βασικών κοινωνικών προβλημάτων. Σημαιοστολισμοί, επιχειρήσεις καθαρισμού και αποστείρωσης της πόλης, ο υπερβάλλοντας ζήλος για την ανάπλαση της παραλίας είναι κάποια άλλα παραδείγματα.

Ο βασικός όμως λόγος που είναι προκλητική η επίσκεψη αυτή, είναι ο ρόλος που είχε ως Υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, το Δεκέμβρη του 2008 που διαπράχθηκε η δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου από σφαίρα μπάτσου, φέροντας έτσι την κύρια ευθύνη. Αντίστοιχα, σήμερα έχει τον τελευταίο λόγο για κάθε μνημονιακό μέτρο που περνάει η κυβέρνηση, με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται: την εξαθλίωση της εργατικής τάξης, τις αυτοκτονίες, τις δολοφονίες και το έγκλημα που διαπράττεται στο Αιγαίο.

Να πιάσουμε το νήμα από τη μεγαλύτερη εξέγερση της γενιάς μας, να αποδείξουμε ότι η αντίσταση είναι μονόδρομος!

Για όλους αυτούς τους λόγους προχωράμε σε:
  • Συμμετοχή του ΦΣ στη Γενική Απεργία της 3ης Δεκέμβρη, στις 10.30 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Κατάληψη της σχολής στις 3 και 4 Δεκέμβρη, για να διευκολυνθεί η συμμετοχή στην απεργία και ο συντονισμός των δράσεων
  • Κάλεσμα και συντονισμό με σωματεία και συλλογικούς φορείς, την Παρασκευή 4/12 στο αμφιθέατρο
  • Εκδήλωση-συζήτηση για την εξέγερση του Δεκέμβρη του ‘08 το Σάββατο 5/12 στο αμφιθέατρο
  • Συγκέντρωση-πορεία διαμαρτυρίας κατά της καταστολής την Κυριακή 6/12 στο Δημαρχείο που θα γίνει η τελετή τίμησης του Π. Παυλόπουλου
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Προέδρου το πρωί 11.00 της Δευτέρας 7/12
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Τ.Μ.Σ.Π.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου