Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοινώσεις εκπαιδευτικών σωματείων των Κυκλάδων για την κατάργηση του επιδόματος προβληματικής περιοχής


ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων:

ΘΕΜΑ: «Κατάργηση επιδόματος προβληματικής περιοχής »


 Σε λίγες ημέρες θα ψηφιστεί το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καταργεί το επίδομα των 100 ευρώ για όσους υπηρετούν στις Κυκλάδες. Διαβάζουμε στην εισηγητική έκθεση ότι με το νέο μισθολόγιο περιορίζονται οι περιοχές για τις οποίες δικαιολογείται η καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος και μια από αυτές τις περιοχές είναι τα νησιά των Κυκλάδων. Μια περιοχή όπου τα σχολεία παρουσιάζουν πολλές ελλείψεις, όπου το δημόσιο σύστημα υγείας δεν λειτουργεί, όπου οι μεταφορές και το κόστος ζωής είναι πολύ υψηλό, σε μια περιοχή όπου η ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ νομοθέτησε για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, έρχεται τώρα να εφαρμόσει ακόμα ένα αντιλαϊκό μέτρο και να καταργήσει το επίδομα προβληματικής περιοχής. Οι πολιτικές επιλογές της συγκυβέρνησης οδηγούν στη διάλυση των κοινωνικών δομών στα νησιά μας και στην εγκατάλειψη τους.
           Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ικανοποιώντας τα αφεντικά της, δηλαδή την Ε.Ε, το ΔΝΤ και τους εκπροσώπους του κεφαλαίου συνεχίζει τις αντιλαϊκές πολιτικές των προηγούμενων διαχειριστών και ισοπεδώνει κάθε εργατικό δικαίωμα. Στον κρατικό προϋπολογισμό του 2016, που μόλις πρόσφατα ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση, μειώνονται οι "μισθολογικές δαπάνες" κατά 18,3 εκατ. ευρώ ενώ αυξάνονται οι εισφορές των εργαζομένων (6,67%) για παροχές Υγείας – Ασφάλιση, που επίσης θα οδηγήσει σε ονομαστική μείωση των μισθών.
Ένας δημόσιος υπάλληλος με τα μέτρα της πενταετίας έχει χάσει σε ονομαστική βάση πάνω από 6 μισθούς το χρόνο!!! Όλα αυτά χωρίς να υπολογίζεται η αύξηση του ΦΠΑ σε 23%, ο ΕΝΦΙΑ, η φοροληστεία, οι περικοπές σε πάνω από 2.500 ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα κ.ά. 
Ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα. Απαιτούμε να μην καταργηθεί το επίδομα προβληματικής περιοχής και διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας για μια αξιοπρεπή ζωή.

----------------
 
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ-Ν ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε ΘΗΡΑΣ

Για το επίδομα παραμεθορίου και προβληματικών περιοχών

 
Την Τρίτη 15 Δεκέμβρη με διαδικασίες εξπρές θα ψηφιστεί το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καταργεί το επίδομα των 100 ευρώ για όσους υπηρετούν στις Κυκλάδες. Διαβάζουμε στην εισηγητική έκθεση ότι με το νέο μισθολόγιο οι Κυκλάδες αποκλείονται από την καταβολή του επιδόματος. Μια περιοχή όπου τα σχολεία παρουσιάζουν πολλά κενά εκπαιδευτικών, όπου κυριαρχεί η ανασφαλής και ελαστική απασχόληση, όπου το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ανύπαρκτο, όπου οι μεταφορές και το κόστος ζωής είναι πολύ υψηλό, σε μια περιοχή όπου η ίδια κυβέρνηση νομοθέτησε για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, έρχεται τώρα να εφαρμόσει ακόμα ένα αντιλαϊκό , εξοντωτικό μέτρο και να καταργήσει το επίδομα προβληματικής περιοχής που υπήρχε στο προηγούμενο μισθολόγιο.
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ικανοποιώντας την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ συνεχίζει τις αντιλαϊκές πολιτικές των προηγούμενων μνημονιακών διαχειριστών και ισοπεδώνει κάθε εργατικό δικαίωμα. Τη στιγμή που η κυβέρνηση όφειλε να εφαρμόζει πολιτικές ενίσχυσης για τους κατοίκους των νησιών μας, εφαρμόζει πολιτικές που θα οδηγήσουν στην εγκατάλειψη των νησιών μας και των κοινωνικών τους δομών (παιδεία-υγεία). 
 
Ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα. Απαιτούμε να μην καταργηθεί το επίδομα προβληματικής περιοχής και διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας για μια αξιοπρεπή ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου