Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση-Καταγγελία για την καταγραφή παιδιών-μαθητών των Παιδικών σταθμών που οι γονείς τους είναι μετανάστες και αποστολή στοιχείων από τον Δήμο Σύρου στο Υπουργείο


Με αφορμή την κατάθεση σχετικής ερώτησης της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.) στην Βουλή, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έσπευσε να συγκεντρώσει στοιχεία ζητώντας από τους Δήμους την καταγραφή παιδιών-μαθητών των Παιδικών σταθμών που οι γονείς τους είναι μετανάστες.

Πρόκειται για Γκεμπελικής έμπνευσης επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού, που στόχο έχει να ρίξει τις ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς στους μετανάστες.
 
Είναι γνωστό πως για τα 35.000 παιδιά που έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς δεν φταίνε οι μετανάστες (1,5% στο σύνολο των παιδιών), αλλά οι άγριες περικοπές που επέβαλαν οι κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ).

Μερικές από τις αιτίες που οι παιδικοί σταθμοί είναι σε απερίγραπτα χάλια είναι: 
  • η μείωση των δαπανών στο «κόκκινο»,
  • η συρρίκνωση του προσωπικού κάθε ειδικότητας (ιδιαίτερα του παιδαγωγικού),
  • οι απολύσεις των συμβασιούχων,
  • οι παύσεις προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού
  • οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή.
Στη διάλυση των παιδικών σταθμών ευθύνη έχουν και οι Δήμοι που έσπευσαν στα πλαίσια του «Καλλικράτη» να υλοποιήσουν τις πολιτικές της Ε.Ε. και, βάζοντας λουκέτο σε πολλές δομές, άφησαν χώρο στον ιδιώτη επενδυτή να θησαυρίζει από μια υπηρεσία που θα έπρεπε να είναι καθολική, δημόσια και δωρεάν. 
 
Είναι καθαρό πως η Χρυσή Αυγή, παίζει τον ρόλο του μπράβου της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που, αντί να καταγγείλει την ντόπια και ξένη Τρόικα, βάζει στο στόχαστρο φτωχούς μετανάστες ή απεργούς εργάτες. 
 
Η κούφια αντιμνημονιακή ρητορική της Χ.Α. και οι δήθεν πατριωτικοί λόγοι της, δεν μπορούν να κρύψουν την αλληλοτροφοδοτούμενη σχέση με την Συγκυβέρνηση.
 
Ο αντιμεταναστευτικός λόγος, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, η νομιμοποίηση του δουλεμπορικού γραφείου της Χ.Α., το τσάκισμα εργατικών κινητοποιήσεων για λόγους Εθνικής Ασφάλειας (ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ) είναι αυτά που δίνουν αέρα στα πανιά της Χρυσής Αυγής. 
 
Είναι καθαρό πως η πολιτική αφάνισης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού μας πάει χέρι χέρι με την καταστολή και τον εκφασισμό της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής.
 
Καταγγέλλουμε την τοπική αυτοδιοίκηση της Σύρου γιατί έσπευσε να δώσει στοιχεία στο Υπουργείο συνδράμοντας αποτελεσματικά στην διαφαινόμενη ρατσιστική προπαγάνδα. 
 
Καλούμε το Συριανό λαό να ορθώσει ανάστημα, να βάλει φρένο και να τσακίσει τον φασισμό από όπου και να προέρχεται, διεκδικώντας Δημόσιους Δωρεάν Παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτου θρησκεύματος, γλώσσας και χρώματος.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου