Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Π.Ε ΚΥΚΛΑΔΩΝ): Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών του Τμήματος Μηχ. Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων ενάντια στo Σχέδιο «Αθηνά»

Ο σύλλογος των εργαζομένων της αιρετής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων) εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων που βρίσκονται σε κινητοποίηση από την προηγούμενη εβδομάδα.
 
Όπως και οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας μας βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης, έτσι και οι φοιτητές αγωνίζονται ενάντια στο διαβόητο σχέδιο «Αθηνά» του υπουργού Παιδείας . Ένα σχέδιο που ουσιαστικά οδηγεί στην υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Το σχέδιο «Αθηνά» δεν είναι παρά μια ξεκάθαρη προβολή της μνημονιακής πολιτικής στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στερούμενη κάθε έννοιας ακαδημαϊκής στοχοθεσίας και επιστημονικού εξορθολογισμού. Παρόλο που ο υπουργός Παιδείας επικαλείται επιστημονικά κριτήρια για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας δεν έχει κατατεθεί καμία τέτοιου είδους μελέτη, ούτε καν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όταν συζητήθηκε το νομοσχέδιο. Οι μόνες γνωστές μελέτες για την αποτύπωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας ανατέθηκαν σε θυγατρική εταιρεία γνωστού ΙΙΕΚ.!!!!! Γεγονός καθόλου τυχαίο.

Το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων δεν καταργείται, ούτε συγχωνεύεται, αλλά ουσιαστικά υποβαθμίζεται καθώς αν και πενταετούς φοίτησης (πολυτεχνικού επιπέδου) εντάσσεται στις σχολές θετικών επιστημών (τετραετούς φοίτησης). Εκτός αυτού, οι συμβασιούχοι διδάσκοντες του ν. 407, που αποτελούν το βασικό εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος, μένουν απλήρωτοι για μήνες.

Καλούμε το Συριανό λαό να συμπαρασταθεί ενεργά στον αγώνα των φοιτητών, να αγωνιστεί μαζί στους ενάντια στη μνημονιακή τρικομματική  συγκυβέρνηση, να αντισταθεί στο σχέδιο της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών με τη συνέχιση των πρωτοφανών περικοπών στην υγεία, την  παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την εξαφάνιση των εργασιακών σχέσεων και του ξεθεμελιώματος του κοινωνικού κράτους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου