Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΝΑ ( Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου): Ανακοίνωση για συγχωνεύσεις σχολείων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΝΑ ( Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου) λαμβάνοντας
υπόψη την ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου, Μυκόνου
για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας που επαναφέρει τις συγχωνεύσεις 
σχολείων, την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και τις μειώσεις των οργανικών θέσεων
δασκάλων, υλοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης για την διάλυση και της Δημόσιας
Παιδείας στο όνομα της «μείωσης του κράτους». Όπως καταγγέλλουν οι δάσκαλοι, με
επείγουσα εγκύκλιο του Υπουργείου ζητείται από τους Περιφερειακούς Διευθυντές, εντός 2 
ημερών, να καταγραφούν οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών «ενόψει της έκδοσης
απόφασης σχολικών μεταβολών», οι οποίες είναι «δυσανάλογες με το μαθητικό
δυναμικό»…


Με βάση το συγκεκριμένο έγγραφο διαφαίνεται ότι ο ιδανικός αριθμός μαθητών για κάθε τάξη ορίζεται σε 25 και γι’ αυτό η ύπαρξη ενός εξαθέσιου σχολείου απαιτεί 126 μαθητές, ενώ σχολεία με κάτω από 100 μαθητές μετατρέπονται απευθείας σε τετραθέσια, οδηγώντας την Α΄ Βάθμια εκπαίδευση κατευθείαν στην δεκαετία του ΄50.

 
Σύμφωνα με την καταφανή άποψη της κυβέρνησης , τα σχολεία των νησιών μας επιβαρύνουν δυσβάσταχτα τον κρατικό προϋπολογισμό και πρέπει να κλείσουν ή να υποβαθμιστούν σε πενταθέσια ή τετραθέσια, ενώ τοπικοί ανώτατοι υπάλληλοι όπως ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, δηλώνουν στο τύπο πως «Οι πολίτες όλα αυτά τα επωμίζονται και τα πληρώνουν». Δηλαδή και η Παιδεία ( όπως και η Υγεία , η Πρόνοια και η Κοινωνική Ασφάλιση) είναι «βάρος».


Ως εργαζόμενοι, αλλά και ως γονείς δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για Σύγχρονη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ και για όλους ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΠΡΟΝΟΙΑ. Στην τρικομματική κυβέρνηση και σε όσους θεωρούν τις κοινωνικές υπηρεσίες, που έχουμε χρυσοπληρώσει όλοι οι εργαζόμενοι, «βάρος», απαντάμε πως βάρος είναι η πολιτική που χαρατσώνει τους εργαζόμενους από την μια και εξασφαλίζει κερδοφορία π.χ. στους ιδιώτες εμπόρους παιδείας και υγείας από την άλλη.

Ο Σύλλογός μας , δηλώνει ότι θα αγωνιστούμε στο πλευρό των παιδιών μας και των δασκάλων τους για να εμποδίσουμε την απροκάλυπτη υποβάθμιση – διάλυση της Δημόσιας Παιδείας.

 Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου, Μυκόνου συμμετέχουμε στην σύσκεψη φορέων την Δευτέρα 15 Απρίλη στις 18:30 στο 4ο Δημοτικό και στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 17 Απρίλη στις 1:15 το μεσημέρι στην Α΄ Βάθμια Εκπαίδευση. Την Τετάρτη 17 Απρίλη προκηρύσσουμε δίωρη στάση εργασίας τις ώρες 13:00 έως 15:00 προκειμένου να διευκολυνθούν τα μέλη μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου