Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Απρίλης Μήνας της Ειδικής Αγωγής. Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου


Το Υπουργείο Παιδείας υπακούοντας στις επιταγές της τρόικας για μείωση των δημοσίων δαπανών επιχειρεί να καταστήσει τα παιδιά με ε.ε.α. και τις οικογένειές τους, πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Η επιχειρούμενη υποβάθμιση των υποστηρικτικών δομών που λειτουργούν στη Γενική Αγωγή (τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη), η αποδυνάμωση των ΚΕΕΔΥ και η προωθούμενη απαξίωση των ειδικών σχολείων, ως «παραδοσιακών» δομών και η αντικατάστασή τους με την ψευδεπίγραφη ένταξη όλων των παιδιών με ε.ε.α. στα γενικά σχολεία, θα οδηγήσει τους μαθητές με ε.ε.α. έξω από την εκπαίδευση.



Αντίστοιχα , οι απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής της χώρας μας, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς λειτουργικές ανάγκες στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Εργάζονται κάθε χρόνο στα Ειδικά Σχολεία, στα Τμήματα Ένταξης, στις δομές της Ειδικής Αγωγής, μόνο ως συμβασιούχοι / αναπληρωτές (ΠΕ61 - ΠΕ 71) καθότι ποτέ δε διορίστηκαν είτε μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής (προκηρύχθηκε δυο φορές αλλά ακυρώθηκε) είτε μέσω της πολύχρονης προϋπηρεσίας τους (εκατοντάδες έχουν συμπληρώσει 30μηνο). Με την αναμενόμενη απόλυση 10.000 αναπληρωτών, χιλιάδες κενά θα δημιουργηθούν στο χώρο της ειδικής αγωγής.
Η διάλυση των δομών της Ειδικής Αγωγής δεν είναι εκσυγχρονισμός - όπως προβάλλεται - αλλά πισωγύρισμα στο μεσαίωνα και τη βαρβαρότητα.
Ο Σύλλογός μας καλεί όλους τους συναδέλφους της ειδικής αγωγής, το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν.Αιγαίου την Παρασκευή στις 13:30.
Απρίλης Μήνας της Ειδικής Αγωγής .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου