Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

Το Τμήμα Κυκλάδων της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής εκφράζει την συμπαράσταση του στο Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου, Μυκόνου που μαζί με τους γονείς, τους μαθητές και  τους καθηγητές αγωνίζεται ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων, την αύξηση των μαθητών ανά τάξη και τις μειώσεις των οργανικών θέσεων των δασκάλων.    Η τρικομματική κυβέρνηση αντιμετωπίζοντας την παιδεία και την υγεία ως εμπόρευμα, συνεχίζει με την ίδια ένταση την διάλυση των κοινωνικών υποδομών. Στο όνομα της «αναβάθμισης» της παιδείας, κλείνονται σχολεία ή γίνονται πενταθέσια ή τετραθέσια, γυρίζοντας την εκπαίδευση στη μεταπολεμική εποχή . Την ίδια ώρα μεγάλη πλειοψηφία οικογενειών  στην κοινωνία μας, αντιμετωπίζουν  σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα,  δηλώνουμε ότι, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης και για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής, που εξαθλιώνει καθημερινά το λαό μας.
Μαζί με άλλους Συλλόγους θα συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει  ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου, Μυκόνου την Τετάρτη 17 Απρίλη 2013 στις 13:15  στην Α΄ Βάθμια Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου