Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Σύλλογος Δ-Ν Σύρου-Τήνου-Μυκόνου : Πανεργατική Απεργία Τετάρτη 9 Απριλίου . Όλοι και Όλες στις 10:30 στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου

Συνάδελφοι / ισσες

Η δικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ) ψήφισε άλλο ένα πολυνομοσχέδιο – μνημόνιο, με το οποίο βυθίζει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση. Η Κυβέρνηση με τις πρόσφατες επιλογές της οδηγεί στη διαθεσιμότητα και την απόλυση χιλιάδες εκπαιδευτικούς και άλλους δημόσιους υπαλλήλους, ετοιμάζει μέσω της "αξιολόγησης" μια δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων προς απόλυση υπαλλήλων, απελευθερώνει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, προχωρά σε νέες μειώσεις στις συντάξεις, κλείνει δημόσιες υπηρεσίες, διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία.


Εξαθλιώνουν εδώ και τέσσερα χρόνια την ελληνική κοινωνία, υπογράφοντας απανωτά μνημόνια, συνάπτουν νέα δάνεια και υποθηκεύουν το μέλλον πολλών γενεών, προκειμένου να σώσουν τα συμφέροντα του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, ενώ ταυτόχρονα βουλιάζουν στα σκάνδαλα, τη διαφθορά, την ακροδεξιά ρητορεία και πρακτική. Ήδη έχουν συμφωνήσει σε ένα νέο μνημόνιο που θα επιδιώξουν να εφαρμόσουν αμέσως μετά τις εκλογές.

Οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Δύο δρόμοι μας απομένουν. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι ή θ’ αντισταθούμε και θα τους σταματήσουμε.


Απεργιακή συγκέντρωση : Τετάρτη 9 Απρίλη 10:30 στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου