Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Τετάρτη 9 Απριλίου: Όλοι/-ες στην 24ωρη Aπεργία Πανεργατική και στην απεργιακή συγκέντρωση 10:30 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου



Τετάρτη 9 Απριλίου 24ωρη Aπεργία Πανεργατική
10:30 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ -ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ


Συναδέλφισσες / οι

Κυβέρνηση-Τρόικα- Κεφάλαιο προχωρούν στο αποτελείωμα της ήδη φτωχοποιημένης εργατικής τάξης. Με τις απατηλές σημαίες της «ανάπτυξης και του πρωτογενούς πλεονάσματος» η Κυβέρνηση επελαύνει ενάντια στα εκατομμύρια απλήρωτων και εξαθλιωμένων εργαζομένων-ανέργων. Εξαφανίζει ό,τι έχει απομείνει από τους μισθούς, διαλύοντας τις Συλλογικές Συμβάσεις, καταργώντας τριετίες και ωριμάνσεις. Απελευθερώνει τη λειτουργία των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης, τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της ενοικίασης εργαζομένων. Διαλύει τα Ασφαλιστικά Ταμεία, μειώνοντας τις εργοδοτικές εισφορές, περικόπτοντας εκ νέου τις συντάξεις, με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης - σύνταξης. Παίρνει μέτρα με στόχο την μονοπώληση της αγοράς, οδηγώντας έτσι σε νέες αυξήσεις, βασικών αγαθών(φάρμακα, γάλα, κ.α.).


Στο δημόσιο με τις πρόσφατες επιλογές της οδηγεί στη διαθεσιμότητα και την απόλυση χιλιάδες εκπαιδευτικούς και άλλους δημόσιους υπαλλήλους, ετοιμάζει μέσω της ‘’αξιολόγησης’’ μια δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων προς απόλυση υπαλλήλων, κλείνει δημόσιες υπηρεσίες, διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία.

Ταυτόχρονα τρομοκρατεί με πειθαρχικά και απολύσεις όσους εργαζομένους αντιστέκονται, καταστέλλει με απίστευτη βαρβαρότητα τις κινητοποιήσεις και τώρα ετοιμάζεται να προχωρήσει στην κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, με κατάργηση της αυτονομίας των συνδικάτων και την επαναφορά του λοκ – άουτ.

Τις ίδιες μέρες που ανακοινώνονταν αυτά τα μέτρα η ΓΣΕΕ προχωρούσε σε νέα συμφωνία ξεπουλήματος και υποταγής. Χειροκροτούμενη από τον Υπουργό Εργασίας για την «υπευθυνότητά» της και την προσήλωσή της στην «ανάκαμψη της οικονομίας», υπέγραψε με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας, τον ΣΕΒ και άλλες ενώσεις των αφεντικών, τη νέα δήθεν ΕΓΣΣΕ νομιμοποιώντας την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και την ελεύθερη διαπραγμάτευση για τους μισθούς, δεχόμενη τη νομοθετική παρέμβαση κυβέρνησης - τρόικα για μισθούς πείνας των 586 ευρώ και 511 αντίστοιχα για τους νέους.

Ταυτόχρονα, έχουμε και στις Κυκλάδες τις πρόσφατες διαθεσιμότητες των οδηγών των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ζωές των νησιωτών, την απλήρωτη εργασία των εργαζομένων στο ναυπηγείο του Νεωρίου, του Καζίνο και σε μια σειρά από άλλες επιχειρήσεις, το σύγχρονο ολιγόμηνο “δουλεμπόριο” για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα και προς όφελος ουσιαστικά των εργοδοτών, της λεγόμενης κοινωφελούς απασχόλησης ή των προγραμμάτων μέσω ΕΣΠΑ που απλόχερα προσφέρουν σε αναλώσιμους απασχολούμενους, ως “φιλανθρωπία”, πρόθυμα και με το αζημίωτο, τοπικοί κοινωνικοί και θρησκευτικοί φορείς.

Ο καθοριστικός παράγοντας για να αλλάξει η ζωή των εργαζομένων είναι η απειλή ενός μαχητικού, μαζικού και ανατρεπτικού εργατικού κινήματος. Δεν παζαρεύουμε την ήττα, δεν πετσοκόβουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Δύο δρόμοι μας απομένουν. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι ή θ’ αντισταθούμε και θα τους σταματήσουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις μισθών και μείωση ωρών εργασίας. Άμεση κατάργηση του μισθού γαλέρας για τους νέους κάτω των 25 ετών. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, της ελαστικής εργασίας του θεσμού της ενοικίασης εργαζομένων, της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας.
  • Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, πλήρης πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση και τις άλλες κοινωφελείς υπηρεσίες όλων των ανέργων. Μείωση των ωρών δουλειάς και των χρόνων συνταξιοδότησης για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
  • Δωρεάν παιδεία - υγεία. Καμιά εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών. Καμιά ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ.
  • Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων που τα συνοδεύουν.
  • Ριζική φορολόγηση του κεφαλαίου με ραγδαία μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους. Να καταργηθούν τα χαράτσια.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου