Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Για την Εργατική Πρωτομαγιά από ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (ΠΡΩΗΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
(ΠΡΩΗΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Πρωτομαγιά 2014

 
Στο Σικάγο την 1η Μάη του 1886, 350.000 εργάτες σε 1.200 εργοστάσια απεργούν και 100.000 εργαζόμενοι διαδηλώνουν σε μια μαχητική πορεία διεκδικώντας 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ο αγώνας της εργατικής τάξης απέναντι στην εκμετάλλευση του κεφαλαίου αρχίζει. Όλες οι κατακτήσεις των εργαζόμενων, το 8ωρο, οι Συλλογικές Συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, η άδεια, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν
χαρίστηκαν, κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του εργατικού κινήματος.


Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι αφενός ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και στις
θυσίες εκατομμυρίων εργαζομένων που υπερασπίζονται την κοινωνική δικαιοσύνη, τα συμφέροντα και τις ανάγκες τους και στους αγωνιστές που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της εργατικής τάξης και αφετέρου ημέρα αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας για να σταματήσουμε τις θυσίες των εργαζομένων. Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι. Να ανατρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές της λιτότητας.

Πρωτομαγιά 2014, μετά από 128 χρόνια γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής
επίθεσης του κεφαλαίου, που θέλει να πάρει την ιστορική ρεβάνς, να ανατρέψει όλες τις εργατικές κατακτήσεις και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Ο καπιταλισμός, με τα νεοφιλελεύθερα μνημόνια και τις πολιτικές του δόγματος του σοκ, δίνει τα πάντα στους εργοδότες και ανατρέπει κάθε κατάκτηση των εργαζόμενων. Επιδίωξή τους είναι η μετατροπή όλης της χώρας μας σε μια απέραντη ζώνη φτηνής, ευέλικτης, ενοικιαζόμενης στρατιάς ανθρώπων, χωρίς δικαιώματα. Θέλουν να σταματήσουν κάθε συνδικαλιστική δράση και να περιορίσουν το δικαίωμα της απεργίας, γιατί θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς συνδικάτα, για να μπορούν επιβάλλουν ανενόχλητοι τα σχέδιά τους. Οι αγώνες στο
Σικάγο είναι σήμερα επίκαιροι όσο ποτέ άλλοτε γιατί προβάλλει ξανά η αναγκαιότητα των συνδικάτων.

Για όλους εμάς που δεχόμαστε την πιο σφοδρή και ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου (εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι), καθώς στη χώρα μας εφαρμόζονται οι πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις πιο αντιδραστικές και αντεργατικές κυβερνήσεις που είχε ποτέ η χώρα μας, η οργάνωση, η ενότητα, και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητες, για να μπορέσουμε ν’ αγωνιστούμε και να μην γίνουμε δούλοι της νέας εποχής. Γιατί παρόλες τις επιθέσεις οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να γράφουν την ιστορία των αγώνων τους, στην ΕΡΤ, στη Χαλυβουργία, στην εκπαίδευση, στα λιμάνια, στην υγεία, στα πλοία, χιλιάδες εργαζόμενοι σε αμέτρητες μικρές και μεγάλες μάχες, είναι η αθέατη πλευρά των αγώνων, που δεν βρίσκει καμιά θέση στα «Δελτία των ειδήσεων».

Για αυτό εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας και της εξαθλίωσης, να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση και τα χρέη τους, να διεκδικήσουμε μέτρα κατά της ανεργίας και της φτώχειας, να σταματήσουν οι απολύσεις, να τεθούν οι τράπεζες σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.

Αγωνιζόμαστε για τα αιτήματα της εποχής μας, για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, για την κατάργηση των μνημονίων, για τη διαγραφή του χρέους.

Αγωνιζόμαστε για δημόσια κοινωνικά αγαθά, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων, επαναθεμελίωση των Συλλογικών Συμβάσεων και του εργατικού δικαίου, κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το σύνθημα που συνδέει το νόημα της Πρωτομαγιάς τότε, με την Πρωτομαγιά
σήμερα είναι ή αυτοί ή εμείς, αυτές οι πολιτικές πρέπει να ανατραπούν μαζί με τις συγκυβερνήσεις.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 1/5 ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 10:30πμ (ΣΥΡΟΣ) ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ Π.Ε. ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

WWW.SYNANK.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου