Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοινώσεις και Κάλεσμα σε αντιφασιστικές εκδηλώσεις για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Αντιφασιστικές εκδηλώσεις



Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από τάγματα εφόδου νεοναζιστών στην εργατούπολη του Κερατσινίου. Η δολοφονία του Π. Φύσσα αποτέλεσε το αποκορύφωμα της δράσης των νεοναζιστών, με τις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. 


Η Χρυσή Αυγή, παρά το δήθεν «αντισυστημικό» και «αντιμνημονιακό» προσωπείο με το οποίο εμφανίζεται στις πλατιές λαϊκές μάζες, στην πράξη συνιστά την πιο σκληρή εφεδρεία του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καθεστώτος. Ο φασισμός γεννιέται και αναπτύσσεται ακριβώς πάνω στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης και της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλουν Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ.

   Για να αντιμετωπισθεί ο φασισμός θα απαιτηθεί η πιο πλατιά αφύπνιση, συνειδητοποίηση και κινητοποίηση του δημοκρατικού κόσμου για το ξεσκέπασμα της φασιστικής προπαγάνδας και των κάλπικων, αντιδραστικών συνθημάτων της, με την ταυτόχρονη ανάδειξη των πραγματικών αιτίων που γεννούν και τρέφουν το φασισμό.

   Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων καλεί όλους τους συναδέλφους αλλά και κάθε δημοκράτη συμπολίτη μας να συμμετέχουν στο διήμερο εκδηλώσεων ενάντια στο φασισμό – ναζισμό.
ΠΕΜΠΤΗ 18/9: 7 μ.μ.
Αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Μιαούλη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/9: 6 μ.μ.
Αντιφασιστική μουσική εκδήλωση στην πλατεία Μιαούλη

ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων

-------

Ποτέ ξανά φασισμός

Για όσους με πρόδωσαν με πίσω μαχαιριές, θέλω να ξέρουν ότι σιγά μην κλάψω.
Κι όσοι μ' απείλησαν με πύρινα δεσμά, θέλω να ξέρουν ότι σιγά μη φοβηθώ.
Killah P

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής, στο Κερατσίνι. Ένας χρόνος, επίσης, πέρασε και από τη δολοφονική επίθεση (11/9/2013) ενός άλλου Τάγματος Εφόδου της Χρυσής Αυγής σε αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Έτσι, ο περυσινός Σεπτέμβρης αποτελεί το μήνα-ορόσημο για τη δολοφονική δράση του ναζιστικού αυτού μορφώματος αφού, από τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε αλλοδαπούς μετανάστες, η δολοφονική τους βία περνά, πλέον, και στους Έλληνες ιδεολογικούς αντιπάλους του Φασισμού και της ναζιστικής ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής.

Ένα χρόνο μετά η πολιτική των Μνημονίων, της ανεργίας και του κρατικού αυταρχισμού συνεχίζει να τροφοδοτεί τη ναζιστική ιδεολογία, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, διαμορφώνοντας ένα πολιτικό και ιδεολογικό συνεχές μεταξύ κράτους και παρακράτους. Ένα χρόνο μετά οι “αγανακτισμένοι γονείς” της Χ.Α συνεχίζουν να επιδιώκουν να αποκλείσουν τα παιδιά των μεταναστών από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς και να καλλιεργήσουν το μίσος και την εθνικιστική υστερία.

Ως εκπαιδευτικοί της δράσης δεν έχουμε καμιά αυταπάτη, ο φασισμός θα ηττηθεί μόνο από το οργανωμένο λαϊκό- εργατικό κίνημα και τους καθημερινούς αγώνες για ψωμί, παιδεία και ελευθερία. Από ένα μορφωτικό ρεύμα κριτικής συνειδητοποίησης και αλληλεγγύης που θα θέσει στο προσκήνιο τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανάγκες της νεολαίας και της εργαζόμενης πλειοψηφίας, που θα ανοίξει το δρόμο για τη δημοκρατία των κυριαρχούμενων κοινωνικών ομάδων και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ο ναζισμός δεν έχει καμιά θέση στο δημόσιο σχολείο.

Το Δ.Σ του συλλόγου μας καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στο διήμερο των εκδηλώσεων ενάντια στο ναζισμό-φασισμό την Πέμπτη 18 /9 στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Μιαούλη και την Παρασκευή 19/9 στις 18:00 στη συναυλία-αντιφασιστική εκδήλωση στον ίδιο χώρο.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου, Μυκόνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου