Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΜΕ Α΄ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Καμπάνια αλληλεγγύης για τα παιδιά της Γάζας


Η εικόνα της μικρής Παλαιστίνιας στη Γάζα που μετά το βομβαρδισμό του σπιτιού της ψάχνει στα ερείπια τα βιβλία της αποτυπώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο τη θηριωδία του σύγχρονου ιμπεριαλισμού.

Το κράτος του Ισραήλ οδήγησε στο θάνατο 565 μαθητές, 3000 τραυματίστηκαν και 277 σχολεία καταστράφηκαν ολοσχερώς. Συνένοχοι στο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης είναι Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ αφού δεν έκαναν απολύτως τίποτα να εμποδίσουν αυτή την επίθεση.

Είναι χρέος κάθε εκπαιδευτικού και κάθε προοδευτικού ανθρώπου να σταθεί στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και των αγώνων του ενάντια στην κατοχή και την καταδυνάστευση.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές: να ανταποκριθούν στην καμπάνια αλληλεγγύης που διεξάγεται σε όλο τον κόσμο και σε αυτή την κατεύθυνση:
  1. Συγκεντρώνουμε τετράδια, μολύβια, γόμες, μαρκαδόρους, γραφική ύλη κ.α. σε κάθε σχολείο της ΕΛΜΕ μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

  2. Συζητάμε με τους μαθητές μας τα πραγματικά αίτια της άδικης επίθεσης στο λαό της Παλαιστίνης και για τον ηρωικό τους αγώνα για πατρίδα και ανεξαρτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου