Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.: Δελτίο Τύπου


Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ 

 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ, Κ.Υ. ΑΜΟΡΓΟΥ, Π.Ι. & Π.Ι.Ι. ΝΑΞΟΥ, ΑΜΟΡΓΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη, 1η Μάη, εργαζόμενοι στον υγειονομικό κλάδο, αλλά και πολίτες του νησιού μας, συγκεντρώθηκαν κατόπιν πρόσκλησης του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου, Κ.Υ. Αμοργού, Π.Ι. & Π.Π.Ι. Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων (Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.) και διαδήλωσαν για την άμεση αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας και για Δημόσια, δωρεάν περίθαλψη και υγεία για όλο το λαό.

Λίγο αργότερα, έπεσε στην αντίληψη μας, η κατάπτυστη απόφαση του νέου Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Νάξου που δημοσιεύτηκε και όχι μόνο δεν αναβαθμίζει την Νοσοκομειακή μας Μονάδα, αλλά την συρρικνώνει σε βαθμό κακουργήματος. Ο νέος Οργανισμός, καταργεί 27 θέσεις ειδικευμένων ιατρών καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη τη λειτουργία του. Προβλέπει μονάδα Τεχνητού Νεφρού ΧΩΡΙΣ Νεφρολόγους, μονάδα Αίματος ΧΩΡΙΣ Βιοπαθολόγους και καταργεί μια πλειάδα άλλων ειδικοτήτων (παθολόγους, παιδιάτρους, οφθαλμιάτρους, χειρουργούς, ορθοπεδικούς, ΩΡΛ, καρδιολόγους, μαιευτήρες, ακτινοδιαγνώστες κλπ) που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού της Νάξου και των γύρω νησιών μας. Περικόπτει ακόμα, θέσεις νοσηλευτικού, μαιευτικού, παραϊατρικού, λοιπού επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού αλλά και θέσεις προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης του Νοσοκομείου μας, που αντιμετωπίζει τραγικά προβλήματα και στον τομέα αυτό, αφήνοντας μας τελικά με μια δομή, που ούτε τις ανάγκες Κέντρου Υγείας δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις απαράδεκτες διατάξεις που νομοθετήθηκαν από την κυβέρνηση και προβλέπουν την απασχόληση από 07/05/2012 ιδιωτών ιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία με απόδειξη παροχής υπηρεσιών (αρ.41 του Ν.4058/2012), αποδεικνύουν περίτρανα την πρόθεση του κράτους για διάλυση του Εθνικού συστήματος Υγείας και παράδοσης του στα χέρια ιδιωτών.

Η τακτική αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί αποκομμένη από την γενικότερη διάλυση του Κράτους Προνοίας που προωθείται τα τελευταία χρόνια. Σε αυτές τις κρίσιμες εποχές που ζούμε, οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση για να προλαβαίνουν το κακό, πριν τους χτυπήσει την πόρτα.
Γι αυτό, καλούμε όλους τους εργαζομένους στον κλάδο υγείας, αλλά και όλο το λαό της Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, να αντισταθούν σθεναρά σε αυτή τη βίαιη επίθεση των κρατούντων κατά της υγείας και κατ΄επέκταση της ίδιας της ζωής μας.

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

Η Γενική Συνέλευση του Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ. της 04/05/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου