Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ): ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΤΑΞΗ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ


ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΤΑΞΗ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ



Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΝΑ ( Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου) με ομόφωνη απόφαση των παρόντων στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στην Σύρο σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου, καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΔΗΜ.ΑΡ. που συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της υλοποιεί τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΟΟΣΑ για την δημιουργία του σχολείου της «αγοράς»

Αυτές τις μέρες προχωρά στην επίταξη-επιστράτευση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης . Είναι η τρίτη επίταξη-επιστράτευση ήδη, μέσα στους πέντε πρώτους μήνες του 2013, μετά από αυτές των εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας και των ναυτεργατών. Έχουμε μια κυβέρνηση που, “αποφασίζει και διατάσσει”, εκδίδει “φύλλα πορείας” για να καταπνίξει, ακόμη και πριν καν αποφασιστεί απεργία, τις αντιδράσεις των εργαζομένων που αντιστέκονται στις πολιτικές της εξαθλίωσης του λαού, της υποβάθμισης της Παιδείας και της Υγείας, που αντιστέκονται στην εξαφάνιση της Κοινωνικής Ασφάλισης ή στο ξεπούλημα - και μάλιστα για “πενταροδεκάρες”- του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών ή υπηρεσιών.

Αποτελούν απύθμενη υποκρισία οι οδυρμοί κυβέρνησης και καθεστωτικών παπαγάλων για τους μαθητές, όταν έχουν βάλει στο εκτελεστικό απόσπασμα το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών μας, καιρό τώρα, όταν έχουν καταδικάσει το 65 % των νέων στην ανεργία ή σε «μισθούς» μέχρι 490 ευρώ !!!

Χιλιάδες σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Παιδιά υποσιτισμένα στοιβάζονται σα σκουπίδια σε ακατάλληλες αίθουσες ή ταξιδεύουν χιλιόμετρα για να πάνε στο κοντινότερο σχολείο.
Η σχολική διαρροή και η παιδική εργασία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Για πρώτη φορά λείπουν τόσοι εκπαιδευτικοί από τις αίθουσες, ενώ αυξάνουν οι ελαστικά εργαζόμενοι που με 600€ περιδιαβαίνουν την Ελλάδα και δεν θα προλαβαίνουν να μάθουν ούτε το όνομα των μαθητών τους.
Στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητας δεν τηρούνται, σοβάδες και σκεπές καταρρέουν, βιβλία αναλώσιμα και θέρμανση δίνονται με το σταγονόμετρο, εταιρείες και μ.κ.ο. παρελαύνουν στα σχολεία ψάχνοντας πελάτες.

Η δημόσια-δωρεάν παιδεία ποτέ δεν ήταν τόσο υποβαθμισμένη και ακριβή για τη λαϊκή οικογένεια! Η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών δείχνει την ουσία της πρόθεσης που είχε από την αρχή. Υποβαθμίζουν -διαλύουν την δημόσια Παιδεία. όπως και την δημόσια Υγεία, ως κοινωνικά αγαθά , προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρήσεων που τα εμπορεύονται.

Η αύξηση του ωραρίου των καθηγητών  σε συνδυασμό με τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολικών μονάδων και την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση για το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών των νησιών μας !Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η εμπειρία της φετινής χρονιάς που τελειώνει ,είναι μόνο μια μικρή απόδειξη για το τι έρχεται με την νέα σχολική χρονιά.

Γι αυτό δηλώνουμε απερίφραστα ότι:

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει ΤΩΡΑ πίσω τα χαρτιά της επιστράτευσης και το προεδρικό διάταγμα.

Δεν θα γίνουμε το πιόνι του κοινωνικού αυτοματισμού. Άνεργοι, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές έχουμε κοινό συμφέρον και κοινό αντίπαλο και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Ο αγώνας για το σχολείο που έχουμε ανάγκη, είναι αγώνας διαρκείας. Χρειάζεται πολύμορφη και συνεπή δράση που θα συγκεντρώνει δυνάμεις και όχι σπασμωδικές κινήσεις. Δεν αφορά μια ομάδα ειδικών, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των αιτημάτων και των διεκδικήσεων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος.
Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι γονείς, μαζί με τους άνεργους συναδέλφους , εμείς που πασχίζουμε για το μεροκάματο της οικογένειάς μας, στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας και των δασκάλων τους. Οι μεθοδεύσεις τύπου γκέμπελς της κυβέρνησης δεν περνάνε. Αυτοί που μας κλέβουν τη ζωή δεν γίνεται να νοιάζονται για τα παιδιά μας. Με τον αγώνα μας μπορεί να σπάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης.
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση είναι και δική μας υπόθεση. Ο αγώνας για δημόσια δωρεάν και για όλους Παιδεία είναι προαπαιτούμενο για να μην επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας δούλοι του 21 ου αιώνα όπως σχεδιάζουν η κυβέρνηση – ΕΕ και μεγαλοεργοδότες.


Για τους λόγους αυτούς :

  • Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία στις 14 Μαΐου για να καταγγείλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό και τις μεθοδεύσεις διάλυσης της Δημόσιας Παιδείας.
  • Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν στην Σύρο η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου – Μυκόνου την Τρίτη 14 Μαΐου στις 6:30 το απόγευμα στην Πλ. Μιαούλη.
  • Προκηρύσσουμε στάση εργασίας για την Παρασκευή 17 Μαΐου από τις 12 μέχρι το τέλος του ωραρίου συμπαραταγμένοι με τυχόν σχετική απόφαση της ΟΛΜΕ.
  • Καλούμε την ΟΣΕΑΔΕ να αναλάβει πρωτοβουλία προς την ΑΔΕΔΥ για την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στον αυταρχισμό και την πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τα δικαιώματά μας στην εργασία , την αξιοπρεπή αμοιβή, την δημόσια δωρεάν και για όλους Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου