Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Π.Ε ΚΥΚΛΑΔΩΝ): Καταγγελία για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών- Κάλεσμα

Ο Σύλλογος των Υπαλλήλων (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων (Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ.) καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίταξη-επιστράτευση των εκπαιδευτικών από την τρικομματική κυβέρνηση των Μνημονίων. 


Είναι πλέον ολοφάνερο ότι προκειμένου να περάσουν οι πολιτικές που εξαθλιώνουν τον λαό και την κοινωνία, δεν διστάζουν να κουρελιάζουν το Σύνταγμα , απαγορεύοντας ακόμη και το δικαίωμα στην απεργία, ενώ εξαπολύουν μία πρωτοφανής επίθεση στο χώρο της εκπαίδευσης. Μια εκπαίδευση - να μην ξεχνούμε- με μαθητές που υποσιτίζονται , που παγώνουν από το κρύο λόγω έλλειψης πετρελαίου , με βιβλία επί πληρωμή, με γονείς που στηρίζουν από το υστέρημά τους τον όποιο δημόσιο χαρακτήρα έχει παραμείνει και που δεν μπορούν να υποστηρίξουν πλέον τις σπουδές των παιδιών τους , με καθηγητές και δασκάλους που απλά προσπαθούν να επιβιώσουν.

Δάσκαλοι και καθηγητές αξίζουν τουλάχιστον από την κοινωνία και από όλους εμάς στήριξη, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό μας, για το διαχρονικό έργο που προσφέρουν. Η προληπτική επιστράτευση των καθηγητών θα μείνει στην ιστορία σαν δείγμα της αντιδημοκρατικής λειτουργίας της κυβέρνησης, που ταυτόχρονα όμως φανερώνει τον φόβο και τον πανικό της .

Ο Σύλλογός μας στηρίζει τα δίκαια αιτήματά των εκπαιδευτικών μας , δηλώνουμε αλληλέγγυοι και είμαστε σίγουροι , πως και έχουν και δείχνουν και θα συνεχίσουν να δείχνουν την μέγιστη ευσυνειδησία και ευαισθησία απέναντι στους μαθητές τους κόντρα στην λογική και τους θεατρινισμούς των κυβερνώντων . Εμείς είμαστε σίγουροι ότι η κοινωνία δεν τρώει τον παραλογισμό που τις σερβίρουν . Και πλησιάζει η στιγμή που θα το καταλάβουν με τον αγώνα μας οι κυβερνώντες και τα όργανά τους .

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση αφού μετά το χτύπημα στον ιδιωτικό τομέα με την κατάργηση των ΣΣΕ , την μείωση του κατώτατου μισθού, τη μείωση των αποζημιώσεων κ.α , έρχεται το δεύτερο και πιο άγριο κύμα επίθεσης στον Δημόσιο Τομέα, που μετά τις μειώσεις των αποδοχών κατά 40 με 50 % ( με τεράστιο αντίκτυπο στην αγορά ) την εφεδρεία , τις διαθεσιμότητες και την τρομοκράτηση με την κατάργηση του τεκμηρίου τηςαθωότητας στο Νέο Πειθαρχικό , προχωρούν αδίστακτα στην εφαρμογή του σχεδίου των άμεσων απολύσεων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το απαράδεκτο σχέδιο νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» που θα διαλύσει οριστικά τις Δημόσιες Υπηρεσίες και θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους .

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Σύρου, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που καλούν τα σωματεία της εκπαίδευσης την Τρίτη 14-05-2013, στις 18:30 στην Πλατεία Μιαούλη.

Καλούμε τους συναδέλφους και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες να συμμετέχουν σε ανάλογες δράσεις που θα καλέσουν τα τοπικά σωματεία των εκπαιδευτικών.

Συμμετέχουμε επίσης στην Στάση Εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 16 Μαΐου από 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου