Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΕΛΜΕ Α' ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Σχετικά με την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου και τους Σχολικούς Συμβούλους



Θέμα: «Σχετικά με την ΑΕΕ και τους Σχολικούς Συμβούλους»

«…Η Αυτοαξιολόγηση επιτελείται ήδη στις σχολικές μονάδες:
- με τις καταργηθείσες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και την υποχρεωτική διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών
- με τα  κενά σε εκπαιδευτικούς που ακυρώνουν την ομαλή φοίτηση των μαθητών/τριών
- με την υποβάθμιση των εκπαιδευτικών σε περιοδεύοντες σχολικούς επισκέπτες που διδάσκουν απνευστί τα αντικείμενα Α και Β ανάθεσης διανύοντας εξαντλητικές και επικίνδυνες αποστάσεις
- με την κατάργηση της Ειδικής Αγωγής και κάθε υποστηρικτικής δομής του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων
- με την υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν διαθέτουν ούτε τα απολύτως αναγκαία μέσα για τη λειτουργία τους.
- με την εξάντληση των ψυχικών αποθεμάτων των εκπαιδευτικών και των Διευθυντών/ντριών των σχολικών μονάδων που αντί να οργανώνουν συλλογικά και να κατευθύνουν το παιδαγωγικό και μορφωτικό έργο του σχολείου τους, υποβιβάζονται σε επόπτες-πληροφοριοδότες του ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης MySchool που εγκαθιστά το Υπουργείο Παιδείας…..
Για όλους αυτούς τους λόγους αρνούμαι να πάρω μέρος στην ΑΕΕ»
Εβίτα Καραγεώργου Σχολική Σύμβουλος




Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι Σχολικοί Σύμβουλοι του νομού μας αντί να ακολουθήσουν τη συνάδελφό τους και να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές που διαλύουν το δημόσιο σχολείο, επιλέξανε το δρόμο της υποταγής και του εκτελεστικού οργάνου του Υπουργείου. Αντί να είναι οι εμψυχωτές του εκπαιδευτικού και οι αρωγοί του παιδαγωγικού και επιστημονικού έργου των σχολείων, στέκονται απέναντι στο μαχόμενο εκπαιδευτικό και γίνονται μεταφορείς-ελεγκτές των κεντρικών αποφάσεων της Διοίκησης, σύγχρονοι επιθεωρητές.  

Επίμονα τις τελευταίες μέρες Σχολικοί Σύμβουλοι τηλεφωνούνε στις σχολικές μονάδες των μικρών νησιών της ΕΛΜΕ μας και απαιτούν να συσταθούν άμεσα οι ομάδες εργασίας για την ΑΕΕ. Ενημερώνουμε ότι η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στην ασκούμενη τρομοκρατία και συλλογικά να ανατρέψουμε την αυτοαξιολόγηση που οδηγεί σε απολύσεις, σε κατάργηση της παιδαγωγικής ελευθερίας, στη δημιουργία εκπαιδευτικού γραφειοκράτη και φοβισμένου..
 
Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο με ολόπλευρη γνώση για όλα τα παιδιά, για έναν εκπαιδευτικό διανοούμενο και αγωνιστή που θα εμπνέει τους μαθητές για την ανατροπή του βάρβαρου κόσμου που ζούμε.
 
Οι Σύλλογοι απαντάμε στις ομάδες εργασίας με την άρνησή μας και με την υπερψήφιση του πρακτικού της ΟΛΜΕ.
  • Μπλόκο στην αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών με μέτωπο εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών, εργαζομένων.
  • Κανείς αξιολογητής στην τάξη.
  • Μπλόκο στα σεμινάρια για την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση.
  • Ενιαίος χαρακτήρας εκπαίδευσης. Καμία διαφοροποίηση.
  • Αύξηση δαπανών για την Παιδεία. Να δοθούν στην εκπαίδευση τα 3,5 εκατομμύρια που θα ξοδευτούν για την εφαρμογή της αξιολόγησης.
  • Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία.
  • Διαγραφή από τις ΕΛΜΕ των Περιφερειακών Διευθυντών, των Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Σχολικών Συμβούλων που θα εμπλακούν στην αξιολόγηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου