Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΕΛΜΕ Α' ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Σχετικά με την αυτοαξιολόγηση και τις ομάδες εργασίας σχολικών μονάδων και με τη συνάντηση με τους Σχολικούς Συμβούλους


Θέμα: ΑΕΕ και ομάδες εργασίας (30-1-2014)

         Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου δικαιώνει απόλυτα τη θέση της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων σχετικά με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε ομάδες εργασίας για την ΑΕΕ.




Σε έγγραφο της ΠΔΕ με αριθ. πρωτ. 717/29-1-2014 δεν γίνεται καμιά αναφορά για υποχρεωτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε ομάδες εργασίας για την ΑΕΕ. Άλλωστε δεν μπορούσε να γίνει και διαφορετικά αφού από τα παρακάτω έγγραφα που επικαλείται ο Περιφερειακός Διευθυντής δεν προκύπτει πουθενά η υποχρεωτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις ομάδες εργασίας της ΑΕΕ:
  • 167/30-09-1985. τ. Α’, Άρθρο 11, παρ. ΣΤ
  • Άρθρο 37 της με αριθμ. Φ.353Α/324/105657/Δ1/8-10-2002
  • Α.Π. 190089/Γ1/10-12-2013 των Διευθύνσεων Σπουδών Π.Ε. & Δ.Ε. του ΥΠΑΙΘ).
Σχολικοί σύμβουλοι και Διευθυντές σχολικών μονάδων που απειλούν με πειθαρχικά μέτρα τους συναδέλφους που αρνούνται τη συμμετοχή τους σε ομάδες εργασίας για την ΑΕΕ αυθαιρετούν και θα μας βρούνε απέναντί τους. Σημειώνουμε δε ότι σύλλογοι διδασκόντων έχουν ήδη πάρει αποφάσεις για τη μη συμμετοχή τους στη συγκρότηση των εν λόγω ομάδων εργασίας.
Ο αγώνας συνεχίζεται και καλούμε όλους τους συναδέλφους, να μην υποκύψουν στην ασκούμενη τρομοκρατία, συλλογικά και μέσα από αποφάσεις όλων των συλλόγων να ανατρέψουμε την αυτοαξιολόγηση που οδηγεί σε απολύσεις και στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού φοβισμένου και γραφειοκράτη.

 
Θέμα: «Ενημερωτικό» (28-1-2014)

      Σήμερα Τρίτη 28 Ιανουαρίου η ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων συναντήθηκε με τους σχολικούς συμβούλους για το θέμα της ΑΕΕ. Στη συνάντηση η ΕΛΜΕ έθεσε το ερώτημα της υποχρεωτικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στο θεσμό της ΑΕΕ. Η πλειοψηφία των Σχολικών Συμβούλων που παρευρίσκονταν στη συνάντηση, δήλωσε ότι δεν προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα η υποχρεωτική συμμετοχή των συναδέλφων στην ΑΕΕ και θα απευθύνει σχετικό ερώτημα εγγράφως στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Μέχρι οριστικής και γραπτής απάντησης στο συγκεκριμένο ερώτημα, οι διαδικασίες πρέπει να σταματήσουν και καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στην ασκούμενη τρομοκρατία και συλλογικά να ανατρέψουμε την αυτοαξιολόγηση που οδηγεί σε απολύσεις, σε κατάργηση της παιδαγωγικής ελευθερίας, στη δημιουργία ενός φοβισμένου εκπαιδευτικού - γραφειοκράτη.
Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο με ολόπλευρη γνώση για όλα τα παιδιά, για έναν εκπαιδευτικό διανοούμενο και αγωνιστή που θα εμπνέει τους μαθητές για την ανατροπή του βάρβαρου κόσμου που ζούμε.
Οι Σύλλογοι απαντάμε στις ομάδες εργασίας με την άρνησή μας και με την υπερψήφιση του πρακτικού της ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου