Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Ψηφίσματα για τη χθεσινή σύλληψη του εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ


Να απελευθερωθεί ΤΩΡΑ ο Π. ΑντωνόπουλοςΤο Δ.Σ του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου καταγγέλλει την απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταγγέλλει τη σύλληψη του εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Ο συνάδελφος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης τύπου των συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που διοργάνωναν τη διαδήλωση ενάντια σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου ο συνάδελφος περνάει από εισαγγελέα με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ απαγορεύοντας διαδηλώσεις και στέλνοντας στην Ασφάλεια τους δασκάλους. Αποκαλύπτεται έτσι το πραγματικό αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ο μεγάλος τους τρόμος. Γνωρίζουν καλά ότι η πολιτική τους δεν έχει καμία νομιμοποίηση στην εργαζόμενη πλειοψηφία, στους ανέργους, τη νεολαία και το λαό. Γι’ αυτό προχωρούν σε καθεστώς κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού!

Είναι όμως γελασμένοι. Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή μπορούν να κάμψουν τους λαϊκούς αγώνες. Απαιτούμε την άμεση αθώωση, αποφυλάκιση του συναδέλφου μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

         Το Δ.Σ της ΟΣΕΑΔΕ για μία ακόμη φορά καταγγέλλει την κυβέρνηση και την πολιτική του αυταρχισμού, της τρομοκρατίας και της καταστολής των λαϊκών αγώνων .

Η χθεσινή σύλληψη και σημερινή δίκη με τη διαδικασία του αυτόφωρου, του συνδικαλιστή Παύλου Αντωνόπουλου μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ που διαδήλωνε ενάντια στην επίσκεψη των επικεφαλείς της Ε.Ε. στα πλαίσια της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,δείχνει καθαρά τις προθέσεις της κυβέρνησης να συνεχίσει την ποινικοποίηση της δίωξης της κάθε φωνής που αντιστέκεται και αγωνίζεται από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων.

           Πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα του δόγματος "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης, που επιδιώκει να περάσει διά πυρός και σιδήρου την αντιλαϊκή πολιτική της, να ποινικοποιήσει κάθε αγώνα των εργαζομένων για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια.

     Η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις όσο διαρκούν οι εκδηλώσεις για την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε μας οδηγούν σε άλλες εποχές. Ανοίγει το δρόμο για παρεμπόδιση λαϊκών κινητοποιήσεων όταν το περιεχόμενό τους έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

        Αυτές οι απαγορεύσεις δεν μπορούν να σταματήσουν την αντίθεση του μεγαλύτερου τμήματος των εργαζομένων και όχι μόνο ενάντια στην λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου που είναι η Ε.Ε και το πολιτικό προσωπικό της.

          Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και του συνδικαλιστή Παύλου Αντωνόπουλου

      Η συνέχιση των αγώνων , η ενότητα και η κοινή δράση όλων των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να μην περάσει η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός και η ποινικοποίηση των αγώνων , είναι η μόνη μας επιλογή. Όλοι στους δρόμους για να ανατρέψουμε κάθε αντιλαϊκή πολιτική , για να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.
Ψήφισμα για συνάδελφο Π. Αντωνόπουλο        Το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων καταγγέλλει τη σύλληψη του εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Ο συνάδελφος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης τύπου των συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που διοργάνωναν τη διαδήλωση ενάντια σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου ο συνάδελφος προσάγεται στα δικαστήρια με την κατηγορία της συμμετοχής σε απαγορευμένη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής.Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ απαγορεύοντας διαδηλώσεις και στέλνοντας στην Ασφάλεια όσους αντιστέκονται. Αποκαλύπτεται έτσι το πραγματικό αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή μπορούν να κάμψουν τους λαϊκούς αγώνες.

         Το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων απαιτεί την άμεση απελευθέρωση και απαλλαγή του συναδέλφου Π. Αντωνόπουλου από όλες τις κατηγορίες.ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΘΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου