Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Προβολή: ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ! Πέμπτη, 20 Μαρτίου, στις 20:00 μμ, live στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ !


Το επιτυχημένο πρωτοποριακό εγχείρημα του Streaming Project – Ντοκιμαντέρ σε Ταυτόχρονη Ψηφιακή Μετάδοση που εγκαινιάστηκε πριν από τρία χρόνια στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται να εφαρμόζεται και φέτος, στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γιώργου Παπανικολάου.

Με όχημα τις νέες τεχνολογίες, το 16ο ΦΝΘ θα «ταξιδέψει» σε 5 πόλεις της Ελλάδας -Ρέθυμνο, Λάρισα, Πάτρα, Κόρινθο και Ρόδο-, καθώς και στη Λευκωσία της Κύπρου. Πιο συγκεκριμένα, θα μεταδοθούν ταυτόχρονα σε live streaming οι προβολές του Φεστιβάλ οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Ολύμπιον, από τη Δευτέρα 17 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 στη ζώνη των 20.30, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ να το παρακολουθήσει χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Το Τμήμα Προγραμματισμού σε συνεργασία με την Επιτροπή Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στην προσπάθειά τους να προβάλουν τον εορτασμό των 150 ετών του Θεάτρου Απόλλων με δράσεις που θα μείνουν μόνιμα πλέον στο ιστορικό κτήριο, οργανώνει μία πρώτη πιλοτική εφαρμογή προβολής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, με στόχο τη μόνιμη φιλοξενία του από το 2015. Η ανωτέρω προβολή πρόκειται να γίνει την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014, στις 20:30 στο Θέατρο Απόλλων.

Το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί είναι το  «Στοργή στο Λαό» του Βασίλη Δούβλη.
  

Ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη λογοκρισία στον κινηματογράφο την περίοδο της δικτατορίας στην Ελλάδα (1967-1974), βασισμένο στο άγνωστο μέχρι τώρα αρχείο της λογοκρισίας της χούντας. Περιλαμβάνει αποσπάσματα από ελληνικές και ξένες ταινίες, που λογοκρίθηκαν ή απαγορεύθηκαν στα χρόνια της δικτατορίας, επίκαιρα της εποχής, συνεντεύξεις σκηνοθετών, καθώς και απόρρητα έγγραφα που έρχονται για πρώτη φορά στο φως, δίνοντας μια αποκαλυπτική εικόνα των μηχανισμών ελέγχου του καθεστώτος, αλλά και συνθέτοντας, συγχρόνως, μια τοιχογραφία της εποχής.

Σας περιμένουμε στο Θέατρο Απόλλων, την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 στις 20:00 (αρχή προβολής 20:30).

Είσοδος ελεύθερη.    

Ευχαριστούμε: 
Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρό του κ.Εϊπίδη, τον κ.Νίκο Κοντιζά για την ευγενική παραχώρηση του εξοπλισμού προβολής και τον ΕΔΕΤ για την τεχνική στήριξή του. 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ανακοίνωση στάλθηκε από τον υπεύθυνο του Δήμου Ερμούπολης - Σύρου, κ. Παύλο Χατζηγρηγορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου