Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ: Συμμετέχουμε στην 48ωρη πανελλαδική κινητοποίηση 19 και 20 Μαρτίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, 10:30 π.μ., στην Περιφέρεια Νοτ. Αιγαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Σύρου μπροστά στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Μαρτίου ενάντια στις διαθεσιμότητες , τις απολύσεις και τις περικοπές κοινωνικών δαπανών, αποφάσισε τα εξής :



1. Η παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες αποτελεί συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «δαπάνη».

2. Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα προς πώληση.
3. Η πολιτική που εφαρμόζεται για χρόνια στο χώρο της υγείας ( περικοπές, συγχωνεύσεις μονάδων, ιδιωτικοποίηση τομέων των νοσοκομείων άμεση ( καθαριότητα, εστίαση), ή έμμεση), καμία σχέση δεν έχει με «νοικοκύρεμα» και ορθολογικοποίηση δαπανών, αλλά αποτελεί μεθόδευση παράδοσης της υγείας στους ιδιώτες. Η πολιτική αυτή αποτελεί κομμάτι της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με αποκλειστικό στόχο την εξασφάλιση φτηνού εργατικού δυναμικού χωρίς σταθερή δουλειά και δικαιώματα.
4.Το πρόσφατο κλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΥΥ και η διάλυση των δημόσιων δομών στην πρωτοβάθμια υγεία, πρακτικά σημαίνει την παράδοσή της στους ιδιώτες που εμπορεύονται πανάκριβες υπηρεσίες υγείας .Ταυτόχρονα μεταθέτει το τεράστιο κόστος των ιδιωτικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους και τα λαϊκά στρώματα.
5. Το νοσοκομείο της Σύρου αποτελεί την βασική μονάδα δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες και συνεπώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι στο νοσοκομείο αφορούν όλους τους Κυκλαδίτες.
6. Στα νησιά μας, με τις προβληματικές δημόσιες υποδομές, η διάλυση των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας υγείας, με δεδομένη και την απροθυμία ιδιωτών γιατρών να συμβληθούν με το δημόσιο, αποτελεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.
7. Η μεγάλες περικοπές στην υγεία αφορούν και την επιχορήγηση του νοσοκομείου μας και αντικειμενικά υπονομεύουν την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων.
8. Οι περικοπές αυτές έχουν επιπτώσεις τόσο στην προμήθεια υγειονομικού υλικού όσο και στην κάλυψη των νοσηλευτικών αναγκών ( εφημερίες κλπ) με το απαραίτητο προσωπικό καθώς προκειμένου να καλυφθούν οι βάρδιες πολλοί συνάδελφοι εργάζονται χωρίς να πληρώνονται. Η πραγματικότητα αυτή σε συνδυασμό με την χρόνια έλλειψη προσωπικού δημιουργεί βάσιμη ανησυχία για το μέλλον τις δημόσιας υγείας στη Σύρο και τις Κυκλάδες γενικότερα.
9. Συμμετέχουμε στην 48ωρη πανελλαδική απεργία 19 και 20 Μαρτίου και τις κοινές κινητοποιήσεις με τα άλλα σωματεία των εργαζομένων στο δημόσιο και συγκεκριμένα συμμετέχουμε στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 10:30, την Τετάρτη 19 Μαρτίου έξω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Λιμάνι) και την σχετική Συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 10:30, την Πέμπτη 19 Μαρτίου έξω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Λιμάνι)
10. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις περικοπές στις δαπάνες υγείας και τις ιδιωτικοποιήσεις.
11. Απαιτούμε την καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Σύρου, την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό και υγειονομικό υλικό καθώς και την στήριξη και την ενίσχυση του νοσοκομείου, προκειμένου να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Κυκλαδίτικου λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου