Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΚΟΙΝΗ ANAKOINΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ


   Γονείς και εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε να είμαστε θεατές στο ίδιο έργο, το έργο της υποχρηματοδότησης, της υποβάθμισης και της συνεχούς απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης και του δημόσιου σχολείου αλλά και της υποβάθμισης και διάλυσης και λοιπών δημόσιων αγαθών και των εργασιακών σχέσεων σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση από το προηγούμενο καλοκαίρι προχώρησε στην υποβάθμιση και τη διάλυση της τεχνικής εκπαίδευσης βγάζοντας σε διαθεσιμότητα 1900 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης και καταργώντας 55 ειδικότητες, από τις πιο περιζήτητες στα ΕΠΑΛ, καταργώντας όλες τις ΕΠΑΣ της χώρας και αφήνοντας παράλληλα 20.000 μαθητές εκτός αντικειμένου, αφού κατήργησε τις ειδικότητες που σπούδαζαν.  Μάλιστα σε λίγες μέρες προχωράει στην αυθαίρετη, αντιεκπαιδευτική και ακαριαία απόλυση των 215 καθηγητών από αυτούς.



  Όλο αυτό βέβαια αποτελεί ένα μόνο μέρος ενός σχεδίου μείωσης και υποβάθμισης του δημόσιου τομέα, το οποίο προβλέπει 11.000 περίπου ακόμα απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κατάργηση δημόσιων οργανισμών και 1600 περίπου ακόμα συγχωνεύσεις σχολείων. Την ίδια στιγμή κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας αποφασίζουν να αφήσουν τα σχολεία των Κυκλάδων χωρίς καθηγητές ειδικής αγωγής, ενώ ο πρώτος καθηγητής ενισχυτική διδασκαλίας που ήρθε στο νησί της Μυκόνου, ήρθε πριν λίγες μέρες, για να εργαστεί για λίγες εβδομάδες και λίγα μεροκάματα.
   Αυτή είναι η κοινωνία και το δημόσιο σχολείο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους μαθητές μας και τα παιδιά μας. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση λοιπόν ο αγώνας για το δημόσιο σχολείο θα μας βρει, γονείς και καθηγητές, ενωμένους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Άμεση επανατοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών, των σχολικών φυλάκων και των καθαριστριών που βγήκαν σε διαθεσιμότητα του προηγούμενο καλοκαίρι και επαναφορά των καταργημένων τομέων στα ΕΠΑΛ .
  • Απόσυρση του νομοσχεδίου που προβλέπει κατάργηση νέων φορέων του Δημοσίου Τομέα, αξιολόγηση με ποσόστωση και νέες απολύσεις μόνιμου προσωπικού.
  • Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και τοποθέτηση τους σε όλες τις κενές θέσεις από το Σεπτέμβρη.
  • Λειτουργία της ενισχυτικής διδασκαλίας στο Γυμνάσιο και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης στο Λύκειο από το Σεπτέμβρη
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων για το Νέο Λύκειο
  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε 20 για όλα τα τμήματα και σε 15 για τα τμήματα της κατεύθυνσης σε Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ.
  • Άμεση αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία.
Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου