Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τις απολύσεις εργαζομένων στο ΚΑΖΙΝΟ της Σύρου


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Σύρος, 30 Νοεμβρίου 2014

Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες καταγγέλλει την απόλυση τεσσάρων εργαζομένων από τη διοίκηση του ΚΑΖΙΝΟ της Σύρου. Το δίλημμα: ή εργάζεσαι απλήρωτος – ή έστω με αποδοχές έναντι – ή, αν διεκδικήσεις τα δεδουλευμένα που σου χρωστούν, απολύεσαι, είναι, από ό,τι φαίνεται στην ημερήσια διάταξη και στη Σύρο, οδηγώντας, έτσι, τους, για πολύ καιρό, απλήρωτους εργαζόμενους στην ανεργία και στην εξαθλίωση.

Οι εκφράσεις, «εργασιακή ζούγκλα» και «εργασιακός μεσαίωνας», που ακούγονταν κάποτε ως υπερβολή ή ως μελλοντικός εφιάλτης, αποτελούν, πλέον, καθημερινή απτή πραγματικότητα και στη Σύρο, “επιβεβαιώνοντας”, έτσι, για άλλη μια φορά στην πράξη, το “success story” της πολιτικής της δικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και των τοπικών συνοδοιπόρων τους.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων και την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο ΚΑΖΙΝΟ της Σύρου.

Καλούμε τους εργαζόμενους, αλλά και τους άνεργους της Σύρου, να οργανωθούν και να συσπειρωθούν στα πρωτοβάθμια σωματεία τους, και όπου αυτά δεν υπάρχουν ή δεν λειτουργούν, να δημιουργήσουν επιτροπές εργαζομένων ή ανέργων, προκειμένου να διεκδικήσουν συλλογικά τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Μόνο ο συλλογικός και διαρκής αγώνας των εργαζομένων μπορεί να φέρει νίκες.


Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου