Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σύρου -Τήνου-Μυκόνου: 1) Κάλεσμα για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. - 2) Ψήφισμα συμπαράστασης για την Παρέλαση του λαού.

  1) Για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό



13 Τετάρτη 18:30 στο 4ο Δ.Σ ανοικτή σύσκεψη με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων

14 Πέμπτη 13:30 παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου.


Τα σχολεία συνεχίζουν να υπολειτουργούν με χιλιάδες κενά σε όλη τη χώρα αποτελώντας την πιο τρανή απόδειξη της καταστροφική πολιτικής των Μνημονίων στη δημόσια εκπαίδευση και της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς. Την ίδια στιγμή, η στάση του Υπουργείου Παιδείας είναι το λιγότερο προκλητική, ενδεικτική ωστόσο της πολιτικής μετάλλαξης των νέων διαχειριστών του Μνημονίου. Ο νέος υπουργός Παιδείας με θράσος ζητάει από τους εκπαιδευτικούς να δουλέψουν ως εθελοντές προκειμένου να ανταμειφθούν από την περιβόητη αξιολόγηση, ενώ ο γ.γ του Υπουργείου θεωρεί ότι δεν μπορούμε να κάνουμε “αριθμητική” με τον αριθμό των διορισμών, πόσο μάλλον με το χρονοδιάγραμμα των τοποθετήσεων των αναπληρωτών.



Ένα πράγμα είναι ωστόσο ξεκάθαρο ότι και ο Οκτώβρης θα θυσιαστεί διδακτικά στο βωμό των περικοπών και της αδιοριστίας, η εργατική οικογένεια είναι σε απόγνωση με κλειστά τα ολοήμερα σχολεία και χιλιάδες συνάδελφοι μας αναπληρωτές θα παραμείνουν στην ανεργία. Το δημόσιο σχολείο μετατρέπεται από δικαίωμα της εργαζόμενης πλειοψηφίας και συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας σε ΜΚΟ οργάνωση που θα λειτουργεί με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και εθελοντική απλήρωτη εργασία . Αποκαλύπτουν με τον πλέον κυνικό τρόπο στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία με ποιο τρόπο θα επιδιώξουν να αντιμετωπίσουν την υποστελέχωση των σχολικών μονάδων : με ποικίλους εργασιακούς εκβιασμούς και εθελοντισμό.

Στις Κυκλάδες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των τοποθετήσεων οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι οι εξής :

Δάσκαλοι : 121 από τους οποίους 56 στην πρωινή ζώνη και 65 στα ολοήμερα τμήματα. Επομένως, συνεχίζουν να υπάρχουν στα μέσα Οκτώβρη 56 τμήματα που δεν έχουν δάσκαλο τάξης, ενώ σχεδόν όλα τα ολοήμερα τμήματα παραμένουν κλειστά στο νομό.

Νηπιαγωγοί : 46 κενά, από τα οποία 17 στην πρωινή ζώνη και 29 στο ολοήμερο.

Ειδική αγωγή : 15 κενά μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης τοποθέτησης των αναπληρωτών . Για την παράλληλη στήριξη το Υπουργείο έστειλε στις Κυκλάδες μόνο 5 εκπαιδευτικούς (3 δασκάλους και 2 νηπιαγωγούς), μολονότι υπάρχουν περίπου 30 αιτήσεις σε όλο το νομό και είναι γνωστό ότι σε πολλά νησιά δεν υπάρχει άλλη δομή ειδικής αγωγής. Ο μορφωτικός καιάδας γίνεται μια πραγματικότητα για πολλά παιδιά μας.

Φυσική Αγωγή: 12

Αγγλικά : 28

Μουσική : 11

Πληροφορική: 11

Γαλλικά : 8

Γερμανικά : 4

Καλλιτεχνικών : 11

Θεατρολόγοι : 11 .

Αυτή είναι επομένως η “αριθμητική” της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης που οι μαθητευόμενοι μάγοι του σχολείου της αγοράς προσπαθούν να συγκαλύψουν. Αυτή η πραγματικότητα αποτελεί το έδαφος προετοιμασίας για την αντιεκπαιδευτική πολιτική της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που προετοιμάζει το Υπουργείο τους επόμενους μήνες. Την ίδια στιγμή έχουν αδειάσει τα ταμεία των σχολικών επιτροπών και τα έξοδα καθαριότητας των σχολικών κτηρίων μειώνονται φέτος κατά 10% έστω και αν οι σχολικές καθαρίστριες παραμένουν απλήρωτες από πέρσι, ανοίγοντας παράλληλα την πόρτα για την επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των γονιών και της εργατικής οικογένειας .

Σε αυτή την κατεύθυνση ο σύλλογος μας καλεί την Ένωση Γονέων στη Σύρο και όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σε ανοικτή σύσκεψη την Τετάρτη 14 Οκτώβρη στις 18:30 στο 4ο Δ.Σ Ερμούπολης για τον κοινό συντονισμό της δράσης μας και την Πέμπτη 15 Οκτώβρη σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου στις 13:30. Τα σχολεία δεν μπορούν να παραμένουν κλειστά, με τους αγώνες μας θα τα ανοίξουμε. 

  2) Για την Παρέλαση του λαού. Ψήφισμα συμπαράστασης


Τέσσερα χρόνια το κράτος σέρνει στα δικαστήρια 10 αγωνιστές/τριες για το “αδίκημα” της ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ!

Το μαύρο μέτωπο της εξουσίας, όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησε να αποτρέψει κάθε αντίδραση στην αντιλαϊκή πολιτική του, επιχείρησε να βγάλει παράνομο και να τιμωρήσει κάθε λαϊκό αγώνα, από την “Παρέλαση του Λαού” μέχρι τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και από τον ηρωικό αγώνα των απολυμένων καθαριστριών, καθηγητών και σχολικών φυλάκων μέχρι τους αγώνες ενάντια στα κλεισίματα επιχειρήσεων, τη διάλυση-ιδιωτικοποίηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και τις απολύσεις.

Αφού στέρησε  από το λαό το ΨΩΜΙ και κάθε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα έντασης του αυταρχισμού και της καταστολής, ποινικοποίησε το βασικό πολιτικό δικαίωμα του λαού, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να διαδηλώνει, να διεκδικεί!

Ό,τι κι αν έκαναν όμως, δε μας φόβισαν, ούτε μας φοβίζουν! Εμείς συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα με την ελπίδα ή τη σιγουριά ότι πολύ σύντομα θα ζήσουμε μια ΝΕΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ που θα στείλει οριστικά τις αντιλαϊκές πολιτικές στα αζήτητα της ιστορίας…

Απαιτούμε την αθώωση και την οριστική παύση κάθε δίωξης σε βάρος όλων όσων στις 28 Οκτώβρη 2011 υπερασπίστηκαν τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, το ΨΩΜΙ και τη ΖΩΗ μας!

ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ-ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ-ΝΙΚΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου