Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

"ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΡΑ!". Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Ενάντια Στις Διώξεις 13 πολιτών στη Σύρο


21 Μαρτίου 2011…

Ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Γεώργιος Παπανδρέου επισκέπτεται τη Σύρο για να «γιορτάσει» την είσοδο της χώρας στα μνημόνια, συνοδευόμενος από «στρατό κατοχής», συνεχίζοντας την περιοδεία του στα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Όμως, η μαζική κινητοποίηση μαθητών, φοιτητών, εργαζόμενων και κατοίκων του νησιού χάλασε την εικόνα της φιέστας, απονομιμοποιώντας, στην πράξη, τη μνημονιακή πολιτική και στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αγώνα σε ολόκληρη την χώρα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με γκλοπ και χημικά.
4,5 χρόνια μετά…

Συνεχίζεται η προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε αντίστασης. Από την Δευτέρα 28/9 έγινε επανεκκίνηση της ανακριτικής διαδικασίας για 13 εκ των διαδηλωτών, με κατηγορίες μεταξύ αυτών και του κουκουλονόμου με τη μορφή πλέον πλημμελήματος: βιαιοπραγίες με καλυμμένα ή αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ μένουν μόνο πέντε μήνες, ώστε η υπόθεση να παραγραφεί.


Καλούμε την δικαιοσύνη να σταματήσει τώρα τις διώξεις φοιτητών και πολιτών της Σύρου, θέτοντας την υπόθεση στο αρχείο, αφού η δικογραφία στηρίζεται αποκλειστικά σε καταθέσεις αστυνομικών και ανδρών των ΥΜΕΤ, από φωτογραφικό υλικό που συγκεντρώθηκε από εντεταλμένο φωτογραφικό συνεργείο της αστυνομίας, ενέργεια που από μόνη της γεννά πολλά ερωτηματικά

Η ανακίνηση της υπόθεσης εκτιμούμε ότι αποτελεί προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών-εργατικών αγώνων και τρομοκράτησης, γενικότερα, του λαϊκού κινήματος καθώς η επίθεση ενάντια στην κοινωνία και στον κόσμο της εργασίας, εντείνεται με την συνεχιζόμενη μνημονιακή πολιτική.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΦΟΡΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΩΡΑ!


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου