Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ: Δελτίο Τύπου - Κάλεσμα σε σύσκεψη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η νέα σχολική χρονιά άρχισε με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να βρίσκονται αντιμέτωποι με σωρεία προβλημάτων.


Για μία ακόμα φορά οι γονείς βλέπουμε το σχολείο των παιδιών μας να αφαιμάζεται από διδακτικό προσωπικό. Η σχολική χρονιά ξεκίνησε πριν ένα μήνα και το σχολείο μας ακόμα δεν λειτουργεί σαν ολοήμερο. Όσοι γονείς σταθήκαμε τυχεροί και δεν έχουμε χάσει τη δουλειά ακόμα ή όσοι είμαστε άνεργοι και αναζητάμε εργασία, ταλανιζόμαστε καθημερινά από την αγωνία για το «ποιος θα πάρει τα παιδιά από το σχολείο». Το ολοήμερο σχολείο με το πρόγραμμά του δεν κάλυπτε μόνο την ανάγκη φύλαξης των μαθητών, αλλά εξασφάλιζε και την ολοκλήρωση της μελέτης των μαθημάτων της ημέρας με την επίβλεψη δασκάλου -υπηρεσία πολύτιμη για κάθε οικογένεια- και παρείχε διδασκαλία άλλων ειδικοτήτων.
Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η έλλειψη παράλληλης στήριξης. Η απουσία τέτοιων τμημάτων και εξειδικευμένων δασκάλων «τραυματίζει» ακόμα περισσότερο τους μαθητές με μεγαλύτερες και πιο επείγουσες εκπαιδευτικές ανάγκες .
Επίσης, ενώ τα παιδιά μπαίνουν στην διαδικασία να ενημερωθούν για να επιλέξουν τη β’ γλώσσα που θα διδαχτούν, υπάρχουν ακόμα ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό.
Όλες αυτές οι υποχρεώσεις του Υπουργείου απέναντι στους μαθητές, αναθέτονται στις οικογένειες, που επιστρατεύουν συγγενείς ή και ειδικούς προκειμένου να καλύψουν τις ελλείψεις του σχολείου.
Υπάρχει μήπως η εντύπωση πως οι γονείς που πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους, που είναι άνεργοι, που δουλεύουν για ψίχουλα ή και απλήρωτοι, μπορούν να αντέξουν και άλλα;
Η επίκληση της «οικονομικής κατάστασης του κράτους» για κάθε ανεπάρκεια στις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες ΔΕΝ μας πείθει!
Ήδη η εκπαίδευση των παιδιών μας έχει υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια στο μη περεταίρω !
Δεν θα ανεχτούμε, δεν θα συναινέσουμε στη διάλυσή της.
Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας καθώς και τους υπόλοιπους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να παραβρεθούν στην ανοικτή σύσκεψη την Τετάρτη 14 Οκτώβρη στις 18:30 στο 4ο Δ.Σ Ερμούπολης που διοργανώνεται από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου και Μυκόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου