Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΕΛΜΕ Α΄ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Προκήρυξη στάσης εργασίας τη Δευτέρα 7/3 και ανακοίνωση για μαζικούς διορισμούς

Θέμα: «Στάση εργασίας »


Η ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων καταγγέλλει την ποινική δίωξη των συμπολιτών μας για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση του Μαρτίου του 2011. Στις 21 Μαρτίου 2011, φοιτητές, μαθητές και πλήθος εργαζομένων διαδήλωσαν οργανωμένα ενάντια στην πολιτική των μνημονίων και της κοινωνικής λεηλασίας. Υποδέχτηκαν με τον τρόπο που ταίριαζε τον τότε πρωθυπουργό, ο οποίος επιθυμούσε να στήσει επικοινωνιακή φιέστα για να κρύψει τη βαρβαρότητα της πολιτικής του, απονομιμοποίησαν την κυβερνητική πολιτική και έστειλαν μήνυμα αντίστασης σε όλη τη χώρα.


Η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης ξεκινάει τις επόμενες ημέρες και θεωρούμε ότι έχει σαφή πολιτική στόχευση. Επιδιώκεται να τρομοκρατηθούν όποιοι αντιστέκονται στις πολιτικές βαρβαρότητας και κοινωνικής λεηλασίας. Θέλουν να επιβάλουν την υποταγή στη νεολαία και τον κόσμα της εργασίας ώστε να υλοποιήσουν τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου. Είναι γνωστή μέθοδος στις δυνάμεις του κεφαλαίου να συνοδεύουν τη φτωχοποίηση των λαϊκών τάξεων με συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού. Η δικαστική δίωξη προσβάλλει και τη συλλογική μνήμη της συριανής κοινωνίας που συμμετείχε και στήριξε τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες της νεολαίας.

Οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Μαρτίου του 2011 δίπλα στους μαθητές τους, παλεύοντας για τα δικαιώματα στη μόρφωση και το δημόσιο σχολείο. Σήμερα πέντε χρόνια μετά, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους και απαιτούμε την οριστική απαλλαγή τους από οποιαδήποτε δικαστική δίωξη.
 
Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται και δεν τρομοκρατούνται.
   
Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων:
  • Προκηρύσσει στάση εργασίας 08.00 – 11.00 τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, ώστε τα μέλη της να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους συμπολίτες μας, που οργανώνει η «πρωτοβουλία ενάντια στις διώξεις».
  • Καλεί τα μέλη της στη συναυλία αλληλεγγύης που πραγματοποιείται το Σάββατο 5 Μαρτίου και ώρα 18.30 στην πλατεία Μιαούλη.
     _
      
    Θέμα: «Μόνιμοι Διορισμοί »

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
    ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    Βρισκόμαστε στα μέσα της φετινής σχολικής χρονιάς και αντί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να καλύψει τα χίλια εναπομείναντα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσπαθεί συντονισμένα τον τελευταίο καιρό να πετύχει την περαιτέρω διάσπαση και “σαλαμοποίηση” του κλάδου των εκπαιδευτικών. Κάθε τόσο ακούμε νέα σενάρια για τις προσλήψεις των αναπληρωτών και τις ενδεχόμενες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, νέα “θέσφατα” για το ποιοι είναι πιο “άξιοι” και ποιοι έχουν μεγαλύτερο προβάδισμα στις επικείμενες προσλήψεις, ποιοι πληρούν κριτήρια και ποιοι όχι, ποιοι είναι οι πιο τυχεροί και ποιοι οι πιο άτυχοι της “ρουλέτας” των νέων προσλήψεων αναπληρωτών και των “πολυφημισμένων” νέων διορισμών που συνέχεια έρχονται αλλά δεν φαίνονται και τείνουν να γίνουν πια “αστικός μύθος”. Ευτυχώς όμως, αυτές οι πρακτικές, οι δοκιμασμένες και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ξεπερασμένες πλέον, έχουν φέρει εμάς, τον κλάδο και την υπόλοιπη κοινωνία στα όριά μας.

    Δεν αντέχουμε και δεν δεχόμαστε πλέον καμιά κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών, κανένα διαχωρισμό και κανέναν άλλο εμπαιγμό. Η κρίση και δοκιμασία του δημόσιου ελληνικού σχολείου και της ελληνικής εκπαίδευσης, που έφεραν οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων, δεν αντιμετωπίζονται ούτε με αναβλητικότητα ούτε με υποκρισία.Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που για πολλά χρόνια τώρα καλύπτουν κενά σε κάθε άκρη και γωνία της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας ζούνε σε διαρκή ανασφάλεια και “ομηρία” και είναι στα όρια της ψυχικής και οικονομικής κατάρρευσης και τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά δεν καλύπτονται πλεόν ούτε με αλχημείες, ούτε με ψεύτικες υποσχέσεις.
    Ως εκ τούτου απαιτούμε άμεσα : 
     
    • Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς, χωρίς προϋποθέσεις στη γενική και την ειδική αγωγή για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά, χωρίς να αποκλείεται κανένας συνάδελφος. 
       
    • Αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας που έχει παρασχεθεί από τους συναδέλφους όλα τα προηγούμενα χρόνια, για τους διορισμούς μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

    Ο αγώνας μας για την δημόσια παιδεία, ο αγώνας μας για εργασία και αξιοπρέπεια δεν σταματάει, τώρα αρχίζει...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου