Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ “ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ”: Κάλεσμα σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 7/3 για τις διώξεις στη Σύρο


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ”




Τον Μάρτιο του 2011 ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Α. Παπανδρέου πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σύρο προκειμένου να συναντήσει τις τοπικές αρχές. Η κίνησή του είναι μία προσπάθεια επικοινωνιακής ανατροπής του κακού για την κυβέρνηση κλίματος καθώς οι αντιδράσεις των πολιτών στη μνημονιακή πολιτική είναι έντονες και συνεχείς και τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματός του συναντούν την κοινωνική κατακραυγή όποτε επιχειρούν να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο.




Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τιμώντας την παράδοση που θέλει την φοιτητική κοινότητα πρωτοπόρα σε πολιτική δράση, συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι έξω από τον τόπο συνάντησης του ΓΑΠ με τις τοπικές αρχές ζητώντας απλώς να επιδώσουν δι' αντιπροσώπων τους ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό. Το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό και απέναντί τους παρατάχτηκαν τα ΜΑΤ. Αρκετοί Συριανοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, μαθητές και περαστικοί, αντιλαμβανόμενοι τι συμβαίνει συντάχτηκαν με τους φοιτητές και τελικά μια σημαντική μάζα πολιτών έμεινε εκεί διαμαρτυρόμενη ειρηνικά.



Τα ΜΑΤ απάντησαν με πρωτοφανή σε έκταση ρίψη κροτίδων και δακρυγόνων σε κάθε κατεύθυνση αδιακρίτως ακόμα και πάνω σε πολίτες, καφετέριες, καταστήματα τροφίμων κ.α.. Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους κατέληξαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα ή/και αναπνευστικά προβλήματα.



Τελικά, κατηγορούμενοι βρέθηκαν αρκετοί συμπολίτες μας μεταξύ των οποίων και ένας τότε φοιτητής, νυν υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος οι οποίοι δικάζονται στις 7 Μαρτίου 2016, αποδεικνύοντας ότι ασχέτως κυβερνητικών εναλλαγών τίποτα δεν έχει αλλάξει προς όφελος της κοινωνίας πέντε χρόνια μετά.



  • Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο και διαχρονικό δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται ενάντια σε κάθε πολιτική, από όπου και αν εκπορεύεται, πλήττει ανεπανόρθωτα το βιοτικό τους επίπεδο, το δικαίωμά τους να διαμαρτύρονται στην υποβάθμιση της παιδείας και του πολιτισμού.

  • Θεωρούμε μόνη δίκαιη κατάληξη της υπόθεσης την οριστική απαλλαγή των κατηγορουμένων.



Δεν μένουμε αμέτοχοι στις προσπάθειες εκφοβισμού μας:



  • Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στις 8:30 έξω από τα δικαστήρια. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στη συγκέντρωση προκηρύσσουμε 4ωρη στάση εργασίας την ίδια μέρα και ώρες 8:00-12:00.

  • Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να δηλώσει την συμπαράστασή του στη συναυλία αλληλεγγύης το Σάββατο 5 Μαρτίου και ώρα 18:30 στην πλατεία Μιαούλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου