Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΕΛΜΕ Α΄ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Ψήφισμα Αλληλεγγύης στους Γάλλους Απεργούς


Θέμα: ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ 



Η Α ΕΛΜΕ . Κυκλάδων εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στο αγώνα των Γάλλων εργαζομένων εναντίων του αντεργατικού "πακέτου Ελ Κομρί" που προωθεί η κυβέρνηση της Γαλλίας.
Τα μέτρα αυτά στόχο έχουν την παραπέρα ελαστικοποίηση της εργασίας, τη μείωση των μισθών και την περικοπή δικαιωμάτων των εργαζομένων στο συνδικαλισμό, στην απεργία. Απώτερος σκοπός η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, η αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι διασφαλίζουν τα κέρδη τους πατώντας πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, που καλούνται να σηκώσουν το βάρος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που όλο και βαθαίνει.
Τα αντεργατικά πακέτα που προωθούνται στη Γαλλία αποτελούν κατεύθυνση της Ε.Ε. για στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου μιας και η Γαλλία δεν έχει μνημόνια. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα αργά ή γρήγορα θα προωθηθούν και στη δική μας χώρα. Ήδη υπάρχουν συζητήσεις που τοποθετούν τη προώθηση τους μετά το Σεπτέμβρη.
Στα πλαίσια της υποταγής της εργατικής τάξης, στα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων, εντάσσονται και αυτά τα μέτρα, αφού θέλουν να ξεμπερδεύουν με όσους αγωνίζονται, με όσους σηκώνουν ακόμα το ανάστημα τους απέναντι στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος.
Το εργατικό κίνημα έχει χρέος να απαντήσει σε αυτή την επίθεση που δέχεται. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν περισσότερο στα σωματεία τους, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της αντεπίθεσης. Πρέπει να απαλλαγούν από αυτούς που τους προτείνουν "ταξική συνεργασία", πρέπει να απαλλαγούν από αυτούς που τους προτείνουν "συμβιβασμούς", "κοινωνικούς διαλόγους", που υποτάσσονται στη λογική της "επιχειρηματικότητας" και της "ανταγωνιστικότητας".
Η Α ΕΛΜΕ Ν. Κυκλάδων :
  • Ενώνει τη φωνή της με τους Γάλλους συναδέλφους μας και Απαιτούμε την Απόσυρση των Αντεργατικών Μέτρων του «πακέτου Ελ Κομρι»  
  • Καταγγέλλει την τρομοκρατία, τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον των Αγωνιζόμενων Εργατών
  • Εκφράζει την Αλληλεγγύη της σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα, και στις οργανώσεις-μέλη της ΠΣΟ στην Γαλλία, που παίζουν πρωτοπόρο ρόλο στις κινητοποιήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου