Κυριακή 29 Απριλίου 2012

1η ΜΑΗ 2012 : ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΙΚΑΓΟ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ



1η ΜΑΗ 2012 : ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΙΚΑΓΟ
ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 

 

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΤΑΞΙ) 10:30 
 

Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με τα δύο χρόνια που το ελληνικό κεφάλαιο και το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης μας οδήγησαν στη νέα βαρβαρότητα των διαδοχικών μνημονίων του ΔΝΤ και της ΕΕ. Δύο χρόνια ανοικτού κοινωνικού πολέμου στον κόσμο της εργασίας που σφραγίστηκαν από την ασυμβίβαστη πάλη του εργατικού κινήματος ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα. Πρόκειται για μια ιστορικών διαστάσεων ταξική αναμέτρηση που αναπτύσσεται πάνω στο κοινωνικό έδαφος της βαθύτατης παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Η φετινή Πρωτομαγιά αποτελεί επίσης την πρώτη μεγάλη κρίσιμη πανεργατική αναμέτρηση, μετά την ψήφιση της νέας «δανειακής σύμβασης», η οποία αποτελεί το μανιφέστο του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία. Το μέλλον που μας υπόσχονται είναι εφιαλτικό :

  • Όλοι οι δημόσιοι πόροι παραδίδονται στους πιστωτές για την αποπληρωμή του χρέους
  • Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, προώθηση ατομικών συμβάσεων εργασίας, ελαστικοποίηση της απασχόλησης, «ειδικές οικονομικές ζώνες» υπερεκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και κινεζοποίηση των μισθών στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ενίσχυσης των εξαγωγών του κεφαλαίου
  • Εργοδοτικός δεσποτισμός στους χώρους εργασίας και ποινικοποίηση της συλλογικής οργάνωσης των εργαζομένων
  • Αύξηση της ανεργίας πάνω από 25 % για σύνολο του εργατικού δυναμικού και στο 40 με 50% για τους νέους/ες ως αναγκαία προϋπόθεση για την υποταγή των εργαζομένων και την αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής τους δύναμης
  • Απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών. Κατεδάφιση της δημόσιας παιδείας και της δημόσιας υγείας, αποδόμηση του κοινωνικού κράτους
  • Λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων και των καταθέσεων των νοσοκομείων και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και «κούρεμα» κάθε κοινωνικού δικαιώματος.

Η έκθεση ΟΟΣΑ και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας αποκάλυψαν την περασμένη εβδομάδα το μέγεθος της αντεργατικής επίθεσης και της πρωτοφανούς, σε περίοδο ειρήνης, προσπάθειας αναδιανομής του πλούτου προς όφελος του κεφαλαίου. Πτώση ρεκόρ 25,3 % κατέγραψαν, μεταξύ των 34 χωρών του ΟΟΣΑ, τα εισοδήματα των εργαζομένων στην ελληνική οικονομία για το 2011, την ώρα που οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις του κόσμου της εργασίας έφτασαν να απορροφούν παραπάνω από το ένα τρίτο των μισθών. Για κάθε 100€ μικτά, μας παίρνουν τα 38€ για φόρους και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις ποσοστό που είναι μεγαλύτερο κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με το μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ!!

Μισθοί πείνας, ανεργία και φορολογική αφαίμαξη για τους εργαζομένους είναι το τρίπτυχο της περιβόητης δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια στην Ελλάδα. Αλλά αυτό το τοπίο της κοινωνικής ερήμωσης και εξαθλίωσης που καταγράφουν οι εκθέσεις τους, δεν τους είναι αρκετό. Ο επιτελάρχης του ελληνικού καπιταλισμού και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Προβόπουλος, μιλώντας εξ ονόματος όλης της ελληνικής πλουτοκρατίας, ζητάει κοινωνική συναίνεση για νέες μειώσεις μισθών, απολύσεις στο δημόσιο και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Μας ζητάνε να συναινέσουμε στη σφαγή μας, στο όνομα του ευρώ, του καπιταλισμού της Ε.Ε και της κερδοφορίας του εγχώριου κεφαλαίου!!

Τολμούν να εκβιάζουν με το «ευρώ ή χάος», όταν είναι πια φανερό πως με το σύμφωνο για το Ευρώ, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο εργατικό Νταχάου για τους λαούς, ενώ ζητούν «νωπή λαϊκή εντολή» που θα νομιμοποιεί μια ακόμα πιο βάρβαρη και κανιβαλική πολιτική. Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τις φασιστικές-ναζιστικές ορδές της Χρυσής Αυγής, υποσχόμενοι στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους ξένους εργάτες για να δικαιολογήσουν την κατάπνιξη των δημοκρατικών ελευθεριών των Ελλήνων εργατών, τη φίμωση κάθε ριζοσπαστικής πολιτικής δύναμης και την καταστολή των ταξικών διεκδικήσεων όλων, Ελλήνων και ξένων. Επισείουν το φόβο των «άκρων», αποκρύπτοντας το ακραίο περιεχόμενο των δικών τους πολιτικών επιλογών και τον κλιμακούμενο εκφασισμό των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Για το νέο εργατικό Σικάγο του 21ου αιώνα

Μακριά από τις λογικές του εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και σε ομοσπονδίες που αναπαράγουν τη λογική των κοινωνικών εταίρων και τα κυρίαρχα διλήμματα είτε «συντεταγμένη» μείωση των μισθών, είτε «χαοτικές» μειώσεις και απολύσεις προσωπικού, κάθε χώρος δουλειάς πρέπει να γίνει χώρος μάχης των συλλογικών εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων. Με γενικές συνελεύσεις, με επιτροπές αγώνα, να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη για να επιβάλλουμε αξιοπρεπείς μισθούς, εργασιακές σχέσεις και συλλογικές συμβάσεις, με κριτήριο τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.Οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία που βρίσκονται σε απεργία εδώ και 5 μήνες μας δείχνουν το δρόμο. Αρνήθηκαν να υποταχτούν στη σύγχρονη εξαθλίωση. Ύψωσαν μέτωπο στην εκ περιτροπής εργασία, στους μισθούς των 500 ευρώ, στην τρομοκρατία και τις μαζικές απολύσεις.

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα πανεργατικό μέτωπο αγώνα και ρήξης για να ανατρέψουμε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, τις κυβερνήσεις των κομμάτων του κεφαλαίου, το διαρκές σφαγείο των Μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του ευρώ και της ΕΕ.

Η φετινή Πρωτομαγιά, πρέπει να βρει τον κόσμο της εργασίας, όχι κάτω από προεκλογικά μπαλκόνια του σάπιου πολιτικού κατεστημένου, αλλά στους δρόμους του αγώνα και της αναζήτησης ενός νέου εργατικού Σικάγο, αντίστοιχου με τις τρομακτικές ιστορικές δυνατότητες που υπάρχουν. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που λεηλατείται από το κεφάλαιο χρειάζεται να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της ολοκληρωτικής υπαγωγής του ανθρώπου στην κερδοφορία των «αγορών» και του κεφαλαίου. Με τις σημαίες και την ιστορική παρακαταθήκη του εργατικού Σικάγου, της Πρωτομαγιάς των καπνεργατών της Θεσσαλονίκης του 36 και τη θυσία των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στο σκοπευτήριο της Κασαιριανής το 1944, τιμούμε τους νεκρούς μας και παλεύουμε για την ανατροπή του σύγχρονου Μεσαίωνα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 1η Μάη στις 10:30 στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ταξί) .


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

sidonistiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου