Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Aνακοίνωση του Συλλόγου Δ-Ν Σύρου-Τήνου -Μυκόνου για την Εργατική Πρωτομαγιά



Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με τα δύο χρόνια που το ελληνικό κεφάλαιο και το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης μας οδήγησαν στη νέα βαρβαρότητα των διαδοχικών μνημονίων του ΔΝΤ και της ΕΕ. Δύο χρόνια ανοικτού κοινωνικού πολέμου στον κόσμο της εργασίας που σφραγίστηκαν από την ασυμβίβαστη πάλη του εργατικού κινήματος ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.

Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει με παιδιά να υποσιτίζονται, σχολεία να δυσλειτουργούν και με εκπαιδευτικούς «χτυπημένους» από νέο μισθολόγιο και να απειλούνται με απόλυση μέσω της αξιολόγησης.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει εργαζόμενους, νέους, συνταξιούχους στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης από τα χαράτσια και τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς και επιδόματα.

126 χρόνια μετά την 1η Μάη στο Σικάγο, τον αγώνα των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη το 1936 και τη θυσία των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στο σκοπευτήριο της Καισιαριανής το 1944, δε μας αξίζει η φτώχεια, η εξαθλίωση και η ανεργία. Εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε όλο τον πλούτο και μας ανήκει. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα πανεργατικό μέτωπο αγώνα και ρήξης για να ανατρέψουμε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, τις κυβερνήσεις των κομμάτων του κεφαλαίου, το διαρκές σφαγείο των Μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του ευρώ και της ΕΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους/ισσες να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων την Τρίτη 1η Μάη στις 10:30 στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ταξί) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου