Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/7: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Σύρου, στις 11 π.μ.


Παιδεία και Υγεία στο απόσπασμα.
Ποιο άλλο δημόσιο αγαθό έχει σειρά;
Θα τους αφήσουμε; 




Μετά τον “ξαφνικό θάνατο” 2.500 εκπαιδευτικών, 20.000 μαθητών, 52 ειδικοτήτων στα επαγγελματικά λύκεια και τις επαγγελματικές σχολές, η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, υπακούοντας στις εντολές της τρόϊκα, βάζει στο στόχαστρο ένα άλλο δημόσιο αγαθό, την Υγεία.


Προκειμένου να ανταπεξέλθει στις μνημονιακές της υποχρεώσεις, για μείωση του κόστους στο χώρο της Υγείας από 10,5% του ΑΕΠ σε 6%, η κυβέρνηση συνεχίζει τη βάρβαρη πολιτική της, υλοποιώντας τον σχεδιασμό της για κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων μέσω των συγχωνεύσεων και των νέων οργανογραμμάτων που ήδη εφαρμόζονται σε αρκετά νοσοκομεία, αφού, με απόφαση του υπουργού Υγείας, προχωρά άμεσα στο κλείσιμο έξι νοσοκομειακών μονάδων εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής και θέτει σε διαθεσιμότητα (στην ουσία απολύει) 2.500 υγειονομικούς υπαλλήλους. Οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων, που υπηρετούν στο ΕΣΥ, θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας, και αυτό γιατί η κυβέρνηση απολύει εργαζόμενους απόλυτα απαραίτητους για την καθημερινή λειτουργία του ΕΣΥ, αντί, βεβαίως, να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού και τις 6.000 ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Μεσοπρόθεσμα, θα θυσιαστούν και τα μεσαία υπό συγχώνευση Νοσοκομεία με απώτερο στόχο, από 135 Νοσοκομεία να οδηγηθούμε σε διψήφιο αριθμό με το κλείσιμο 35 μικρών και μεσαίων Νοσοκομείων καθώς και 770 τμημάτων του ΕΣΥ. Ας θυμηθούμε, επίσης, ότι και στα κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, που κλείνουν μετά το 2010, δεν προστίθενται καθόλου νέα. Και βεβαίως, το πάγωμα των προσλήψεων σε Νοσηλευτικό – Ιατρικό προσωπικό δεν μπορεί να υποκατασταθεί από το κλείσιμο των μικρών Νοσοκομείων. 

Αλλά και στα νησιά μας η υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας συνεχίζεται αμείωτα. Πάμπολλα είναι τα δημοσιεύματα για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων στο νομό μας. Συγχωνεύονται τα νοσοκομεία Σύρου και Νάξου, με αυτό της Σύρου να υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο αφού οι θέσεις των γιατρών που συνταξιοδοτούνται παραμένουν κενές. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα: Τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στα νησιά μας για να καρπωθούν για ίδιον όφελος την κατάρρευση της δημόσιας Υγείας και εις βάρος, βέβαια, της τσέπης των ήδη εξαθλιωμένων, από την πολιτική της άγριας λιτότητας των μνημονιακών κυβερνήσεων, νησιωτών.
Είναι, πλέον, ξεκάθαρο ότι ο στόχος τους το ξεπούλημα έναντι πινακίου φακής κάθε δημόσιου και κοινωνικού αγαθού: Από την Παιδεία και την Υγεία μέχρι την Πρόνοια και την Κοινωνική Ασφάλιση, από το Νερό (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ) και την Ενέργεια (ρεύμα, αέριο) μέχρι τις παραλίες-φιλέτα, από τα βουνά και τα δάση μέχρι την εθνική αμυντική βιομηχανία (ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ) και τις δημόσιες τράπεζες (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Αγροτική)...
Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους στο χώρο της Υγείας που απεργούν την Τετάρτη 24/7 ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Συμπαρατασσόμαστε μαζί τους και αγωνιζόμαστε για:
  • Δημόσιο, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Καμιά κατάργηση ή συγχώνευση δημόσιας μονάδας υγείας, κρεβατιών και εργαστηρίων.
  • Καμιά απόλυση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Ειδικό άμεσο πρόγραμμα κάλυψης των υγειονομικών αναγκών των νησιών.

Συμμετέχουμε με τα πρωτοβάθμια σωματεία στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Σύρου, την Τετάρτη 24/7, στις 11.00 το πρωί.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου