Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Επιτροπή Αγώνα της Γενικής Συνέλευσης της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων στη Σύρο: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύρος, 12 Ιουλίου 2013
Χθες, Πέμπτη 11 Ιουλίου, εκπαιδευτικοί της Σύρου, μαζί με εκπρόσωπο του Διοικητικού Συμβουλίου της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και μέλη της Επιτροπής Αγώνα της Γενικής Συνέλευσης της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων στη Σύρο, καθώς, επίσης, γονείς και πολίτες είχαν συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, κο Δ. Μεσσάρη.
Οι εκπαιδευτικοί εξέθεσαν στον κο Μεσσάρη την δυσμενέστατη κατάσταση που διαμορφώνεται στα σχολεία του νησιού, αλλά και γενικότερα στην Περιφέρεια και τη χώρα, στην περίπτωση που ψηφιστεί το νομοσχέδιο, που αφορά στις καταργήσεις ειδικοτήτων και στις απολύσεις εκπαιδευτικών και το οποίο τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη συνέχεια, του ζητήθηκε να λάβει θέση υπέρ των προς απόλυση εκπαιδευτικών, να συνταχθεί μαζί τους και να δεσμευθεί ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη χάσει κανένας από αυτούς τη δουλειά του.
Ο κος Δ. Μεσσάρης εξέφρασε τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή του προς τους απολυόμενους εκπαιδευτικούς αλλά δεν δεσμεύτηκε για τίποτε. Είπε, συγκεκριμένα, ότι δεν χαράζει ο ίδιος πολιτική αλλά μόνο την εφαρμόζει.
Κατά συνέπεια θα πρέπει να εφαρμόσει τις εντολές που θα του δοθούν από την κυβέρνηση.
Σε ερώτηση για το αν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί στην περίπτωση που τελικά ισχύσουν οι απολύσεις, δεν απάντησε.
Τέλος, είπε ότι θα μεταφέρει στον Υπουργό όσα συζητήθηκαν στην συνάντησή μας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι ίδιοι περίπου εκπαιδευτικοί έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα μέλη του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Κυκλάδων.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Κυκλάδες, κος Χ. Μιχαλόπουλος, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς ότι, στο νομό Κυκλάδων 21 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων προβλέπεται να απολυθούν, ενώ περίπου 320 μαθητές θα είναι “ξεκρέμαστοι” τον Σεπτέμβριο. Επίσης, ότι υπάρχει κίνδυνος να μη λειτουργήσουν ή να υπολειτουργήσουν κάποια από αυτά τα σχολεία, στα οποία καταργούνται ειδικότητες, κυρίως στα πιο μικρά νησιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μαθητές και τους γονείς τους. Επίσης, δήλωσε ότι θα στείλει σχετικό υπόμνημα για αυτά τα ζητήματα προς το Υπουργείο Παιδείας.
Οι εκπαιδευτικοί κατέθεσαν το αίτημα της Ομοσπονδίας μας, της ΟΛΜΕ, να μη βάλουν, δηλαδή τα μέλη του ΠΥΣΔΕ, την υπογραφή τους σε καμιά υπεραριθμία – διαθεσιμότητα – απόλυση εκπαιδευτικού. Εκτός από τους δύο αιρετούς που δήλωσαν ότι δεν θα προσυπογράψουν, τα διορισμένα μέλη ΠΥΣΔΕ δεν έδωσαν δεσμευτικές και ξεκάθαρες απαντήσεις, εκτός ενός που δήλωσε ότι δεν θα προσυπογράψει μόνο απολύσεις εκπαιδευτικών.
Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει. Όλοι μαζί μπορούμε να τους εμποδίσουμε!
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη!


Η Επιτροπή Αγώνα της Γενικής Συνέλευσης της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων στη Σύρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου