Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δ-Ν Σύρου-Τήνου-Μυκόνου για τους εργαζόμενους στο Νεώριο

Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο ναυπηγείο του Νεωρίου. 


Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και καιρό, την ίδια στιγμή που η εργοδοσία κερδίζει εκατομμύρια ευρώ από τον καθημερινό μόχθο τους και καταπατά ότι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα. Η υπόθεση με τα ρυμουλκά που ήρθαν να πάρουν το πλοίο μέσα από το ναυπηγείο και οι απειλές για συλλήψεις και εισαγγελική παρέμβαση στον εργασιακό χώρο του ναυπηγείου αποτελούν απλώς επιμέρους ψηφίδες στο μεγάλο σκηνικό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της απελευθέρωσης της επιχειρηματικής δράσης : η επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα.



Οι απλήρωτοι εργάτες στο Νεώριο, οι απλήρωτες καθαρίστριες στα σχολεία, οι καθυστερήσεις στην πληρωμή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσω ΕΣΠΑ, η υποστελέχωση του νοσοκομείου, η έλλειψη χαρτιού και αναλώσιμων στα σχολεία, συνιστούν την καθημερινή πραγματικότητα της εργαζόμενης πλειοψηφίας που δεν ωραιοποιείται από τις κυβερνητικές αφηγήσεις “πετυχημένων ιστοριών και δήθεν εξόδου από την κρίση.



Η απάντησή μας δε μπορεί να είναι άλλη από την ενότητα των εργαζομένων στην καθημερινή πάλη για το ψωμί , την παιδεία και την προοπτική μιας δικαιότερης κοινωνίας.


Ως δάσκαλοι των παιδιών που οι γονείς τους δεν πληρώνονται έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών, ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου